AKTUELNO: Demokrate smenjuju Lutovca zbog šurovanja s Đilasom?

RSS SIA

 • Beograd: Uhapšene lažne hodže!
  Beogradska policija uhapsila je R. J. (29) i DŽ. J. (25) zbog sumnje da u Srbiji izvršili više prevara, tako što su sa Fejsbuk profila "Hodža Mair“ nudili skidanje crne magije i pomoć ljudima u rešavanju različitih problema. The post Beograd: Uhapšene lažne hodže! appeared first on SIA.
 • Dritan Abazović: Ekspertska vlada Crne Gore do 8. Novembra
  Na današnjem sastanku mandatara Zdravka Krivokapića sa predstavnicima koalicija „Za budućnost Crne Gore“, „Mir je naša nacija“ i „Crno na bijelo", dogovoren je koncept ekspertske vlade. The post Dritan Abazović: Ekspertska vlada Crne Gore do 8. Novembra appeared first on SIA.
 • Čedmir Jovanović nije došao na saslušanje, idući put ga privodi policija?
  Čedomir Jovanović, lider LDP, koji je osumnjičen da je krajem jula napao i udario reketom vlasnika Klinike za fizikalnu terapiju Žarka Ivkovića, danas se nije pojavio na saslušanju u Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu The post Čedmir Jovanović nije došao na saslušanje, idući put ga privodi policija? appeared first on SIA.
 • Veljko Ražnatović pobedio pa odustao od prvenstva zbog povrede ruke
  Srpski kruzeraš Veljko Ražnatović (23) teško je podneo vest koju mu je saopštio doktor na  merenju za polufinalni meč državnog prvenstva protiv Milosava Savića u Smederevu. Naime, Veljko je prošao vagu, bio spreman da izađe u ring uprkos povredi za koju je znao još od četvrtka kada je išao na snimanje, ali doktorova je bila […]
 • Banja Luka: Odlaganje skupa „Smisao srpskog svijeta“ zbog epidemiološke situacije
  SNP – Izbor je naš donio je odgovornu odluku da, zbog teške epidemiološke situacije u regionu, odloži najavljeni i već pripremljeni skup „Smisao srpskog svijeta“, koji je trebalo da se održi u Banja Luci u subotu 31. oktobra 2020. Ovakvom odlukom sprječavamo mogućnost ugrožavanja zdravlja učesnika koji su trebali doći iz Srbije, Crne Gore i […]

Više gradskih odbora Demokratske stranke pokrenulo je inicijativu kojom se traži ubrzanje i što hitnije završavanje procesa ujedinjenja te partije sa Socijaldemokratskom strankom Borisa Tadića i strankom Zajedno za Srbiju, kojom upravlja Nebojša Zelenović.

Inicijativa je u Sredu uveče prosleđena svim opštinskim odborima i članovima stranke na potpisivanje s predlogom da se na sledećoj sednici Glavnog odbora DS donese hitna odluka o ujedinjenju.

Inicijatori se pozivaju na više prethodnih odluka GO, predsedništva stranke, kao i na predlog o okupljanju demokrata koje je, kako piše, izneo još 3. Februara 2019. predsednik DS Zoran Lutovac, a koji sada čini sve da do tog ujedinjenja ne dođe.

Potpisnici ove inicijative nezadovoljni su otvorenom opstrukcijom koju već mesecima vrši Lutovac kao šef DS, a po sve očiglednijem nalogu lidera Saveza za Srbiju Dragana Đilasa, koji se žestoko protivi ujedinjenju tri stranke u jedinstveni demokratski blok i jačanju te struje unutar SZS.

Dil Đilasa i Lutovca zasniva se na zabrani ujedinjenja sa Tadićevom i Zelenovićevom strankom kako bi posle bojkota predstojećih izbora DS bila totalno ugašena, a njen šef zauzeo jednu od ključnih političkih pozicija u Đilasovom SZS. Iz izvora bliskog DS nam je još ranije potvrđeno kako se Lutovac potpuno odmetnuo od članstva jer vodi politiku koja direktno ukopava stranku, a na sastancima ćuti o ključnim problemima koji muče partiju. Osim toga, na stranačkim sastancima Lutovac ne progovara ni o tome gde je na kraju završilo 200.000 evra koje je Đilas velikodušno prebacio Fondaciji „Ljuba Davidović“.

RSS Sport – Dnevni sportski list

Pokrenite komentarisanje

Ostavite komentar: