Aleksandar Odžić: Beograd može, Vojvodina ne može?

RSS SIA

 • Beograd: Uhapšene lažne hodže!
  Beogradska policija uhapsila je R. J. (29) i DŽ. J. (25) zbog sumnje da u Srbiji izvršili više prevara, tako što su sa Fejsbuk profila "Hodža Mair“ nudili skidanje crne magije i pomoć ljudima u rešavanju različitih problema. The post Beograd: Uhapšene lažne hodže! appeared first on SIA.
 • Dritan Abazović: Ekspertska vlada Crne Gore do 8. Novembra
  Na današnjem sastanku mandatara Zdravka Krivokapića sa predstavnicima koalicija „Za budućnost Crne Gore“, „Mir je naša nacija“ i „Crno na bijelo", dogovoren je koncept ekspertske vlade. The post Dritan Abazović: Ekspertska vlada Crne Gore do 8. Novembra appeared first on SIA.
 • Čedmir Jovanović nije došao na saslušanje, idući put ga privodi policija?
  Čedomir Jovanović, lider LDP, koji je osumnjičen da je krajem jula napao i udario reketom vlasnika Klinike za fizikalnu terapiju Žarka Ivkovića, danas se nije pojavio na saslušanju u Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu The post Čedmir Jovanović nije došao na saslušanje, idući put ga privodi policija? appeared first on SIA.
 • Veljko Ražnatović pobedio pa odustao od prvenstva zbog povrede ruke
  Srpski kruzeraš Veljko Ražnatović (23) teško je podneo vest koju mu je saopštio doktor na  merenju za polufinalni meč državnog prvenstva protiv Milosava Savića u Smederevu. Naime, Veljko je prošao vagu, bio spreman da izađe u ring uprkos povredi za koju je znao još od četvrtka kada je išao na snimanje, ali doktorova je bila […]
 • Banja Luka: Odlaganje skupa „Smisao srpskog svijeta“ zbog epidemiološke situacije
  SNP – Izbor je naš donio je odgovornu odluku da, zbog teške epidemiološke situacije u regionu, odloži najavljeni i već pripremljeni skup „Smisao srpskog svijeta“, koji je trebalo da se održi u Banja Luci u subotu 31. oktobra 2020. Ovakvom odlukom sprječavamo mogućnost ugrožavanja zdravlja učesnika koji su trebali doći iz Srbije, Crne Gore i […]

Predlogom zakona o glavnom gradu dodatno se centralizuje država i favorizuje jedan centar moći u odnosu na sve druge regione, gradove i opštine, što će dovesti do daljeg propadanja i iseljavanja ljudi iz sredina kojima je uskraćeno pravo da odlučuju o pitanjima koja su od životnog značaja za sve njihove građane.

Postavlja se pitanje, po čemu su to građani Beograda zaslužni da budu privilegovani u odnosu na građanke i građane Vojvodine, kao zaokružene prirodne i istorijske celine, ili bilo kog drugog dela Srbije, osim što žive u glavnom gradu?

Kako je moguće da je budžet grada Beograda gotovo duplo veći od budžeta AP Vojvodine, osim što nam jasno govori o višedecenijskoj pljački i uskraćivanju prava Vojvodini i svim njenim građanima da odlučuju i raspolažu sopstvenim prihodima, imovinom, prirodnim i radom stvorenim resursima?

Kada će biti usvojen zakon o finansiranju AP Vojvodine na koji se čeka više od jedne decenije?

Pitanje ustavno – pravnog položaja Vojvodine je pitanje svih pitanja za sve njene građane i nedopustivo je da bude volja jednog pojedinca ili stranaka centralnih vlasti koje Vojvodinu doživljavaju kao špajz iz kojeg će se večito iznositi i odnositi, a da mu se pri tom ništa ne vraća.

Više je nego jasno da u Beogradu ne postoji politička volja za rešavanjem urgentnih problema koji su Vojvodinu u protekle tri decenije, od nekada bogate i razvijene pokrajine, sveli na nivo nedovoljno razvijenog regiona iz kojeg se odlazi, a zemlja i sva druga imovina rasprodaju u bescenje domaćim i belosvetskim tajkunima.

Vojvođanska partija neće dozvoliti dalje propadanje Vojvodine i zajedno sa svim drugim partnerima iz Vojvodine u okviru Vojvođanskog fronta, izborićemo se za političko – ekonomski subjektivitet i sva druga prava koja Vojvodini i svim njenim građanima pripadaju, a nasilno su im oduzeta pre više od tri decenije.

RSS Sport – Dnevni sportski list

Pokrenite komentarisanje

Ostavite komentar: