Aleksandar Odžić: Za Kosovo ima, za Vojvodinu nema para!

RSS SIA

 • Beograd: Uhapšene lažne hodže!
  Beogradska policija uhapsila je R. J. (29) i DŽ. J. (25) zbog sumnje da u Srbiji izvršili više prevara, tako što su sa Fejsbuk profila "Hodža Mair“ nudili skidanje crne magije i pomoć ljudima u rešavanju različitih problema. The post Beograd: Uhapšene lažne hodže! appeared first on SIA.
 • Dritan Abazović: Ekspertska vlada Crne Gore do 8. Novembra
  Na današnjem sastanku mandatara Zdravka Krivokapića sa predstavnicima koalicija „Za budućnost Crne Gore“, „Mir je naša nacija“ i „Crno na bijelo", dogovoren je koncept ekspertske vlade. The post Dritan Abazović: Ekspertska vlada Crne Gore do 8. Novembra appeared first on SIA.
 • Čedmir Jovanović nije došao na saslušanje, idući put ga privodi policija?
  Čedomir Jovanović, lider LDP, koji je osumnjičen da je krajem jula napao i udario reketom vlasnika Klinike za fizikalnu terapiju Žarka Ivkovića, danas se nije pojavio na saslušanju u Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu The post Čedmir Jovanović nije došao na saslušanje, idući put ga privodi policija? appeared first on SIA.
 • Veljko Ražnatović pobedio pa odustao od prvenstva zbog povrede ruke
  Srpski kruzeraš Veljko Ražnatović (23) teško je podneo vest koju mu je saopštio doktor na  merenju za polufinalni meč državnog prvenstva protiv Milosava Savića u Smederevu. Naime, Veljko je prošao vagu, bio spreman da izađe u ring uprkos povredi za koju je znao još od četvrtka kada je išao na snimanje, ali doktorova je bila […]
 • Banja Luka: Odlaganje skupa „Smisao srpskog svijeta“ zbog epidemiološke situacije
  SNP – Izbor je naš donio je odgovornu odluku da, zbog teške epidemiološke situacije u regionu, odloži najavljeni i već pripremljeni skup „Smisao srpskog svijeta“, koji je trebalo da se održi u Banja Luci u subotu 31. oktobra 2020. Ovakvom odlukom sprječavamo mogućnost ugrožavanja zdravlja učesnika koji su trebali doći iz Srbije, Crne Gore i […]

Kada voliš Kosovo onda si patriota, kada voliš Vojvodinu onda si separatista

Gde su granice aktuelnog režima u omalovažavanju, pljačkanju i daljem siromašenju građanki i građana Vojvodine u cilju održavanja fikcije „Kosovo je Srbija“?

Dokle će Vojvođanke i Vojvođani plaćati jogurt parolu „Srbijo iz tri dela bićeš ponovo cela“?

Vojvodina je uskraćena za oko tri milijarde eura finansijskih sredstava samo po osnovu ustavne obaveze od 7% ukupnog budžeta republike Srbije koji se u poslednjih deset godina ne uplaćuje u pokrajinski budžet. Podsećam i ovom prilikom, da je budžet grada Beograda za gotovo 50% veći od pokrajinskog budžeta, da su zarade u Vojvodini višestruko niže nego u Beogradu, a po prvi put niže i od ostatka Srbije ako se Vojvodina i Srbija sa glavnim gradom posmatraju kao celina, da su kapitalne investicije i infrastrukturni radovi Vlade republike Srbije usmeravaju uglavnom ka Beogradu i ostatku Srbije, pa tako imamo situaciju da Vojvođani pune budžet republike Srbije sa oko 35%, a u vojvođansku kasu se ne vraća ni sramnih, ustavom zagarantovanih 7% novčanih sredstava godišnje.

Skandalozna prodaja NIS-a ruskoj kompaniji Gaspromnjeft od čije sramne rudne rente od 3% Vojvodina ima više štete nego koristi i pri tome trpi nesagledive posledice kroz trajno iscrpljivanje vojvođanskih resursa, banditska rasprodaja vojvođanske zemlje sumnjivim licima i kompanijama, nikada niže subvencije za vojvođanske paore koji su prinuđeni da plaćaju najvišu cenu dizel goriva u Evropi dok istovremeno svoje proizvode prodaju po najnižoj mogućoj ceni tajkunskom lobiju i belosvetskim prevarantima koji se bogate na grbači vojvođanskog seljaka.

Brojni su primeri političkog, ekonomskog, kulturološkog, moralnog devastiranja Vojvodine i svih njenih građana od strane države u koju smo ugurani, poslednji je momenat kada će se Vojvodina ujediniti oko zajedničkih ciljeva i politike koja će zaustaviti svakodnevni propadanje svega onoga što su generacije pre nas gradile i utkale u jedno od najspecifičnijih društava na tlu Evrope, a kakvo je uvek bila i biće Vojvodina, bez obzira na sva stradanja kroz koja prolazi.

Vojvođanski front, kao politički okvir zajedničkog delovanja svih srodnih vojvođanskih stranaka, organizacija i pojedinaca, nema alternativu i kao takav okupiće Vojvodinu poštovanja, znanja i preko potrebne akcije u cilju očuvanja svih vojvođanskih vrednosti kao preduslova za ponovno uspostavljanje nasilno oduzetog političko – ekonomskog subjektiviteta Vojvodine.

Vojvodine će biti onoliko koliko bude borbe za nju!

RSS Sport – Dnevni sportski list

Pokrenite komentarisanje

Ostavite komentar: