Aleksandar Odžić: Za nas Vojvođane nikada se nije postavljalo pitanje kako, nego kada u EU

RSS SIA

 • Beograd: Uhapšene lažne hodže!
  Beogradska policija uhapsila je R. J. (29) i DŽ. J. (25) zbog sumnje da u Srbiji izvršili više prevara, tako što su sa Fejsbuk profila "Hodža Mair“ nudili skidanje crne magije i pomoć ljudima u rešavanju različitih problema. The post Beograd: Uhapšene lažne hodže! appeared first on SIA.
 • Dritan Abazović: Ekspertska vlada Crne Gore do 8. Novembra
  Na današnjem sastanku mandatara Zdravka Krivokapića sa predstavnicima koalicija „Za budućnost Crne Gore“, „Mir je naša nacija“ i „Crno na bijelo", dogovoren je koncept ekspertske vlade. The post Dritan Abazović: Ekspertska vlada Crne Gore do 8. Novembra appeared first on SIA.
 • Čedmir Jovanović nije došao na saslušanje, idući put ga privodi policija?
  Čedomir Jovanović, lider LDP, koji je osumnjičen da je krajem jula napao i udario reketom vlasnika Klinike za fizikalnu terapiju Žarka Ivkovića, danas se nije pojavio na saslušanju u Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu The post Čedmir Jovanović nije došao na saslušanje, idući put ga privodi policija? appeared first on SIA.
 • Veljko Ražnatović pobedio pa odustao od prvenstva zbog povrede ruke
  Srpski kruzeraš Veljko Ražnatović (23) teško je podneo vest koju mu je saopštio doktor na  merenju za polufinalni meč državnog prvenstva protiv Milosava Savića u Smederevu. Naime, Veljko je prošao vagu, bio spreman da izađe u ring uprkos povredi za koju je znao još od četvrtka kada je išao na snimanje, ali doktorova je bila […]
 • Banja Luka: Odlaganje skupa „Smisao srpskog svijeta“ zbog epidemiološke situacije
  SNP – Izbor je naš donio je odgovornu odluku da, zbog teške epidemiološke situacije u regionu, odloži najavljeni i već pripremljeni skup „Smisao srpskog svijeta“, koji je trebalo da se održi u Banja Luci u subotu 31. oktobra 2020. Ovakvom odlukom sprječavamo mogućnost ugrožavanja zdravlja učesnika koji su trebali doći iz Srbije, Crne Gore i […]

Predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić izjavio je da Vojvodina može i mora da postane deo EU, ako već Srbija neće i ne može.

“AP Vojvodina je članica Saveta evropskih regija pri parlamentu EU, kao prva, a zasada i jedina regija koja je postala članica, a da matična država nije u tom trenutku bila član EU ili Saveta Evrope. Takođe, suosnivač je i regionalnog saveta euroregije DKMT (Dunav-Kereš-Moriš-Tisa) koji okuplja, osim same Vojvodine, i nekoliko županija iz Mađarske i Rumunije čiji je zadatak međusobna saradnja u regionalnom privrednom, kulturnom i ekološkom razvoju.

Kao višenacionalna zajednica utemeljena na antifašizmu i građanskom društvu jednakih šansi za sve, Vojvodina je prirodno i istorijski tesno povezana sa većinom članica današnje EU.

Dakle, za Vojvodinu kao evropsku regiju od presudnog značaja je bezuslovni ulazak Srbije u EU i svako odustajanje od tog puta imalo bi nesagledive posledice po celoukupnu vojvođansku zajednicu. Decenijama iza nas, davali smo nesebičnu i snažnu podršku svim demokratskim i građanskim snagama u Srbiji kako bi od zajedničke države stvorili društvo otrgnuto od nacionalizma i mitomanije koje je u stanju da prevaziđe sve svoje unutrašnje podele i sukobe na putu evropskih integracija. Da li je Srbija i danas na tom putu?

I zato je danas, na pragu 2020. godine jedino pravo i pitanje svih pitanje, za vlast i opoziciju u Srbiji, Evropa – da ili ne?

Mi Vojvođani oko toga nemamo dilema, nikada nismo ni imali, i ako Srbija ne može i neće, Vojvodina može i mora.”

RSS Sport – Dnevni sportski list

Pokrenite komentarisanje

Ostavite komentar: