Beograd: Volonteri uredili park na Karaburmi

U domu za odrasle i  starije na Karaburmi održana je velika volonterska akcija u sklopu koje su uređene zelene površine doma, a parkovni prostor oplemenjen novim ukrasnim vrtovima. Više od 100 volontera je tokom celodnevne akcije bilo angažovano na različitim poslovima. Posađeno je preko 900 sadnica, okrečeno 1200 kvadratnih metara fasada i donirano je preko 800 volonterskih sati.

Volonteri sređuju vrtove

Dom Karaburma je prvi namenski izgrađen objekat u Beogradu za smeštaj penzionera i drugih starijih lica, i poseduje ograđeni dvorišni prostor sa dosta zelenila, cveća i drveća, klupama i stazama za šetnju. Akcija posvećena uređenju tog prostora organizovana je u saradnji Centra za unapređenje životne sredine, kompanije L’Oréal Balkan, Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Beograda, Šumarskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i korisnika Gerontološkog centra Beograda – radne jedinice Dom Karaburma. Povod za organizaciju ovakvog događaja je globalna inicijativa kompanije L’Oréal „Dan građana“ (Citizen Day), u sklopu koje se zaposleni širom sveta okupljaju da istaknu značaj volontiranja, solidarnosti među ljudima i posvete svoje vreme nekoj društveno odgovornoj inicijativi.

Volonteri kreče

Ova volonterska akcija je još jedan primer uspešne multisektorske saradnje javnog sektora sa društveno odgovornim kompanijama, organizacijama civilnog društva i akademskim institucijama, i primer dobre prakse angažovanja svih segmenata društva u unapređivanju lokalnih zajednica i stanja životne sredine. Dom Karaburma posluje u okviru Ustanove Gerontološki centar Beograd. Pored institucionalne zaštite koja se pruža odraslim i starijim licima, u domu na Karaburmi pružaju se i mnogobrojne usluge, uključujući i radno-okupacione terapije u okviru kojih korisnici imaju različite kulturno-zabavne sadržaje.

Šta mislite o ovome?

Ostavi komentar

Tvoja mejl adresa neće biti objavljena.


*