Cvetković: Direktnu korist od smrti Olivera Ivanovića imaju ljudi sa Vučićeve tzv. Srpske liste

RSS SIA

 • Beograd: Uhapšene lažne hodže!
  Beogradska policija uhapsila je R. J. (29) i DŽ. J. (25) zbog sumnje da u Srbiji izvršili više prevara, tako što su sa Fejsbuk profila "Hodža Mair“ nudili skidanje crne magije i pomoć ljudima u rešavanju različitih problema. The post Beograd: Uhapšene lažne hodže! appeared first on SIA.
 • Dritan Abazović: Ekspertska vlada Crne Gore do 8. Novembra
  Na današnjem sastanku mandatara Zdravka Krivokapića sa predstavnicima koalicija „Za budućnost Crne Gore“, „Mir je naša nacija“ i „Crno na bijelo", dogovoren je koncept ekspertske vlade. The post Dritan Abazović: Ekspertska vlada Crne Gore do 8. Novembra appeared first on SIA.
 • Čedmir Jovanović nije došao na saslušanje, idući put ga privodi policija?
  Čedomir Jovanović, lider LDP, koji je osumnjičen da je krajem jula napao i udario reketom vlasnika Klinike za fizikalnu terapiju Žarka Ivkovića, danas se nije pojavio na saslušanju u Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu The post Čedmir Jovanović nije došao na saslušanje, idući put ga privodi policija? appeared first on SIA.
 • Veljko Ražnatović pobedio pa odustao od prvenstva zbog povrede ruke
  Srpski kruzeraš Veljko Ražnatović (23) teško je podneo vest koju mu je saopštio doktor na  merenju za polufinalni meč državnog prvenstva protiv Milosava Savića u Smederevu. Naime, Veljko je prošao vagu, bio spreman da izađe u ring uprkos povredi za koju je znao još od četvrtka kada je išao na snimanje, ali doktorova je bila […]
 • Banja Luka: Odlaganje skupa „Smisao srpskog svijeta“ zbog epidemiološke situacije
  SNP – Izbor je naš donio je odgovornu odluku da, zbog teške epidemiološke situacije u regionu, odloži najavljeni i već pripremljeni skup „Smisao srpskog svijeta“, koji je trebalo da se održi u Banja Luci u subotu 31. oktobra 2020. Ovakvom odlukom sprječavamo mogućnost ugrožavanja zdravlja učesnika koji su trebali doći iz Srbije, Crne Gore i […]

Novinar iz Bele Crkve Stefan Cvetković dospeo je u žižu javnosti odmah nakon njegovog kidnapovanja, pokušaja ubistva i naknadne policijske represije koja još uvek traje. Njegov hod po trnju počeo je odmah nakon njegovog povratka sa Kosova gde je u svojstvu novinara Istraživačkog centra onlajn novinara Srbije (ICONS) istraživao ubistvo Olivera Ivanovića. Cvetković je inače član Upravnog odbora Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS) i jedini novinar koji se praktično bavi novinarstvom u južnom Banatu na objektivan i nepristrasan način.

Kada ste počeli da istražujete ubistvo Olivera Ivanovića?

CVETKOVIĆ: Istraživanje pozadine ubistva Olivera Ivanovića počeo sam sedam dana nakon tog zločina, sa kolegama sa Kosova i Metohije. Intenzivno sam počeo da istražujem sve detalje u vezi sa likvidacijom od samog početka jer sam nekako predosećao da će istraga tapkati u mestu i da to ubistvo nadležne službe Srbije nikada neće rešiti kao što 90% ubistava u Srbiji nije rešeno, a sever Kosova ipak kontrolišu ekspoziture ovdašnjih službi.

Da li je to ubistvo povezano sa ubistvom Oliverovog kuma Duśana Janićijevića?

CVETKOVIĆ: Po svemu sudeći, ubistvo Oliverovog kuma, pretnje i pritisci ka licima bliskim Oliveru, čak i prema njegovoj bivšoj supruzi Marini koja živi u Kosovskoj Mitrovici kojoj su kamenovali porodičnu kuću u kojoj živi sa njihovim sinovima, kao i prethodno paljenje Oliverovog automobila u direktnoj su vezi ili, drugačije rečeno, potiču iz iste kuhinje. A podatak da je Oliver ubijen baš na isti dana kada je ubijen i njegov kum, takođe političar koji je bio trn u oku Vučićevoj Srpskoj listi kao i Oliver, najbolja je potvrda teze da su naručioci oba atentata isti ali da počinioci odnosno atentatori nisu! Saznanja do kojih sam došao ukazuju da su “klinci iz kraja” za sitan novac upalili Oliverov automobil, što je trebalo da mu bude opomena zbog njegovih političkih ambicija a da su ubistvo počinile profesionalne ubice iz regiona, angažovane za nadoknadu od 40.000 evra.

Zaśto istraga ubistva Olivera Ivanovića tapka u mestu?

CVETKOVIĆ: Istragu direktno ometaju oni koji su organizovali ubistvo jer su u direktnoj vezi sa pojedincima u KPS-u ali i iz drugih službi. Upravo su pojedinci iz KPS-a bili logistika za uništavanje dokaza.

Oliverova prijateljica Milena Popović je odmah posle ubistva izjavila da zna ko je ubio njenog supruga. Kasnije se ućutala. Zaśto?!

CVETKOVIĆ: Nisam u ovom trenutku spreman da komentarišem postupke gospođice Milene Popović.

Ko je imao motiv i kakav da ubije Olivera?

CVETKOVIĆ: Motiv su imali oni kojima je Oliver Ivanović bio permanetna opasnost po njihove političke ali i kriminalne aktivnosti. Ujedno je motiv te organizovane kriminalno-političke grupe, koja pre svega kontroliše sever Kosova, bio da ubistvom Olivera Ivanovića poruči svima kako će proći svi ako im se suprotstave. Direktnu korist od smrti Olivera Ivanovića imaju njegovi politički protivnici sa Vučićeve tzv. Srpske liste.

Da li ste postali pokretna meta samo zato jer ste istraživali ovo ubistvo?

CVETKOVIĆ: Kako vreme prolazi i kako dolazim do novih informacija, sve sam sigurniji da sam postao pokretna meta upravo zbog interesovanja u vezi sa likvidacijom Olivera Ivanovića. Jer očigledno je da nekim veoma uticajnim političkim i kriminalnim krugovima smeta potpuno otkrivanje pozadine likvidacije Olivera Ivanovića.

Da li znate pouzdano ko je ubio Olivera?

CVETKOVIĆ: U pozadini organizacije i realizacije likvidacije Olivera Ivanovića stoje organizovane kriminalne strukture koje imaju direktne kontakte sa ljudima koji čine tzv. Srpsku listu.

Vaśa poruka za kraj?

CVETKOVIĆ: Obaveza je svakog pojedinca i naročito novinara da insistira na utvrđivanju svih činjenica u vezi sa zločinačkim ubistvom, kao i zakonskom kažnjavanju izvršioca zločina, jer je univerzalna poruka da zločin ne sme biti nekažnjen i bez drakonskih posledica po kriminalne aktere.

 

SIA – Srpska informativna agencija

RSS Sport – Dnevni sportski list

Pokrenite komentarisanje

Ostavite komentar: