Dačić i “keš-diplomatija”: Srbija platila Centralnoafričkoj Republici da povuče priznanje Kosova!

RSS SIA

 • Beograd: Uhapšene lažne hodže!
  Beogradska policija uhapsila je R. J. (29) i DŽ. J. (25) zbog sumnje da u Srbiji izvršili više prevara, tako što su sa Fejsbuk profila "Hodža Mair“ nudili skidanje crne magije i pomoć ljudima u rešavanju različitih problema. The post Beograd: Uhapšene lažne hodže! appeared first on SIA.
 • Dritan Abazović: Ekspertska vlada Crne Gore do 8. Novembra
  Na današnjem sastanku mandatara Zdravka Krivokapića sa predstavnicima koalicija „Za budućnost Crne Gore“, „Mir je naša nacija“ i „Crno na bijelo", dogovoren je koncept ekspertske vlade. The post Dritan Abazović: Ekspertska vlada Crne Gore do 8. Novembra appeared first on SIA.
 • Čedmir Jovanović nije došao na saslušanje, idući put ga privodi policija?
  Čedomir Jovanović, lider LDP, koji je osumnjičen da je krajem jula napao i udario reketom vlasnika Klinike za fizikalnu terapiju Žarka Ivkovića, danas se nije pojavio na saslušanju u Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu The post Čedmir Jovanović nije došao na saslušanje, idući put ga privodi policija? appeared first on SIA.
 • Veljko Ražnatović pobedio pa odustao od prvenstva zbog povrede ruke
  Srpski kruzeraš Veljko Ražnatović (23) teško je podneo vest koju mu je saopštio doktor na  merenju za polufinalni meč državnog prvenstva protiv Milosava Savića u Smederevu. Naime, Veljko je prošao vagu, bio spreman da izađe u ring uprkos povredi za koju je znao još od četvrtka kada je išao na snimanje, ali doktorova je bila […]
 • Banja Luka: Odlaganje skupa „Smisao srpskog svijeta“ zbog epidemiološke situacije
  SNP – Izbor je naš donio je odgovornu odluku da, zbog teške epidemiološke situacije u regionu, odloži najavljeni i već pripremljeni skup „Smisao srpskog svijeta“, koji je trebalo da se održi u Banja Luci u subotu 31. oktobra 2020. Ovakvom odlukom sprječavamo mogućnost ugrožavanja zdravlja učesnika koji su trebali doći iz Srbije, Crne Gore i […]

Kao što je Srpska informativna agencija već pisala o tome da Dačić ogromna sredstva iz budžeta troši na antikampanju protiv Kosova, sada je stigla i zvanična potvrda njegove “keš-diplomatije” koja će skupo koštati Srbiju, koja inače grca u javnim dugovima.

Oko 340.000 dolara Srbija je platila da kupi notu kojom je opozvano priznanje nezavisnosti Kosova od strane Centralnoafričke Republike, piše GazetaEkspres.

Kako navodi taj medij, “skandal afričke diplomatije otkrio je afrički CNC koji govori o tajnom sastanku ministarke spoljnih poslova Centralnoafričke Republike u Francuskoj sa savetnikom srpskog ministra spoljnih poslova zvanim ‘Vlad’“.

Gazeta dalje piše da se za Vladimira ili “Vladu” govori da je Dačićev tajni izaslanik koji ima zadatak da u Africi lobira protiv Kosova korumpirajući zvaničnike koji su spremni da budu podmićeni debelim novcem.

“Srpska diplomatija na čelu sa Ivicom Dačićem nastavlja zlobnu kampanju protiv nezavisnosti Republike Kosovo tvrdeći da su razne afričke države povukle priznanje nezavisnosti. U julu ove godine u Srbiji je predstavljen dokument za koji je Dačić rekao da je Centralnoafrička Republika povukla odluku o priznavanju nezavisnosti Kosova, ali sve o povlačenju tog priznanja ispada da je skandal u diplomatiji Centralnoafričke Republike”, piše Ekpress.

Taj medij prenosi da CNC iz Afrike otkriva da je pomenuti savetnik Ivice Dačića ministarki spoljnih poslova Silvie Baipo Temon u Francuskoj ponudio 200 miliona centralnoafričkih franaka, što je oko 340. 000 američkih dolara u zamenu za notu o povlačenju priznanja nezavisnosti Kosova.

Gazeta podseća da se odmah nakon sastanka u srpskim medijima ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić pojavio sa pismom koje svedoči o povlačenju priznanja nezavisnosti Kosova i dodaje da se  centralnoafrička ministarka tajno vratila u svoju zemlju 24. Jula.

Gazeta citira pisanje CNC prema kome iznenađuje da ministarka nije konsultovala ni premijera ni predsednika Centralnoafričke Republike oko odluke koju afrički medij nazivaju njenom sopstvenom, da bude povučeno priznanje nezavisnosti Kosova.

U međuvremenu, navodi dalje Gazeta, ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, koji je odlučio da podrži ministarku Silvie Baipo Temon, vrši pritisak na centralnoafričku vladu da pristane na pismo kojim povlači priznanje nezavisnosti Kosova.

RSS Sport – Dnevni sportski list

Pokrenite komentarisanje

Ostavite komentar: