Đilasov ortak Šolak oštetio Acu Lukasa i njegovog producenta Sašu Mirkovića za devet miliona evra?!

Folk zvezda Aleksandar Vuksanović alijas Aca Lukas završio je na sudu sa „Grand produkcijom“ i „Junajted medija grupom“ zbog toga što su neovlašćeno plasirali sadržaj s njegovim likom i delom. Lukasov producent Saša Mirković podneo je tužbu u kojoj potražuje devet miliona evra od Saša Popovića, u ime „Granda“, i Dragana Šolaka, koji je vlasnik „Junajted medija grupe“ i koji je otkupio veći deo „Grand produkcije“, zato što tokom tri sezone emitovanja emisije „Zvezde Granda“, u kojoj je Lukas bio angažovan kao član žirija, nisu pribavili saglasnost od njega, kao producenta, za plasiranje sadržaja.

Saša Mirković potvrdio je saznanja do kojih smo došli, te istakao da je od njega ukraden lik i delo Ace Lukasa.

– Istina je da sam tužio „Junajted mediju“ i „Grand“ jer su neovlašćeno koristili ime, lik i delo Ace Lukasa, kao učesnika u žiriju emisije „Zvezde Granda“. Lukas i ja imamo dugogodišnji ugovor, a kada je počeo saradnju sa „Grandom“, naglasio im je da moraju da pribave saglasnost, ali do te saglasnosti sa „Grandom“ nikad nismo došli jer se nismo dogovorili oko honorara. Oni su, jednostavno, na silu, kao što su oteli i Jutjub kanal, kao što između ostalog sve radi Šolak „Junajted medija“ zajedno sa Popovićem i ekipom, oteli, bukvalno, Acu odatle. Onda, naravno, prema mom ugovoru, oteli od mene – naveo je Mirković.

Kako on tvrdi, pravni osnov za tužbu je producentski ugovor koji ima sa folk zvezdom i po kojem je „Grand“ bio u obavezi da pribavi saglasnost za plasiranje sadržaja od njega.

– Kada imate producentski ugovor, znate šta su obaveze. Moji advokati su upozoravali „Grand“ i „Juajted medija grupu“ da moraju da pribave saglasnost, ali su se oni oglušili o to. Onda je Aca izašao iz te treće sezone, koja je emitovana 2018, jer, jednostavno, nikada nisu platili ni jedan jedini dinar za to. Ne možemo baš samo da se bavimo otimanjem tuđeg rada, znate. Potom smo presavili tabak i tužili ih za devet miliona evra – objasnio je Acin producent.

Mirković dalje navodi da ga je Saša Popović, u ime „Grand produkcije“ zavlačio, da bi sve obaveze prebacio na „Junajted medija grupu“ i ogradio se od slučaja.

– Tek pre nekoliko dana je pokrenut postupak, Popović nas je lagao da će te danas, te sutra rešiti sve. Zapravo je kupovao vreme dok nije sve prebacio na „Junajted mediju“ i oni se sad prave ludi, ali na sudu, naravno, ne mogu. Kad otimate tuđe autorstvo i producentsko delo, ne možete se praviti ludi, sudski organi će to proceniti. Ja sam siguran da ćemo mi dobiti novčanu nadoknadu. Odmah kažem da ćemo deo od tog novca uplatiti u humanitarne svrhe za izgradnju dečje klinike – zaključio je Saša Mirković.

– Postoji ugovor između mene i Saše, ja sam ih upozoravao da pribave dozvole, a oni su s tim rastezali. Na kraju sam napustio „Zvezde Granda“, a oni nikada nisu pribavili dozvole za emitovanje. Na kraju ih je Saša, kao moj producent, tužio – objasnio je Lukas. Kontaktirali smo sa Acom Lukasom, koji nam je takođe potvrdio da je tužba pokrenuta.

Šolak blizak sa Đilasom

Medijski magnat Dragan Šolak je u bliskim, dugogodišnjim poslovnim vezama sa liderom tzv. Saveza za Srbiju Draganom Ðilasom. To potvrđuju česta gostovanja Đilasa na Šolakovoj televiziji N1, koju obojica koriste za obračunavanje sa aktuelnom vlašću. Ova televizija samo je deo medijske kompanije „Junajted grupa“, vredne više od milijardu dolara, na čijem čelu se nalazi Šolak.

Šta mislite o ovome?

Ostavi komentar

Tvoja mejl adresa neće biti objavljena.


*