Fatmir Šeholi: Vučić kontroliše one koji su ubili Olivera Ivanovića!

Direktor Instituta za afirmaciju međuetnickih odnosa Fatmir Šeholi izjavio je da tzv. Severna armija koju kontroliše predsednik Srbije Aleksandar Vučić stoji iza bacanja bombi na srpske pripadnike Bezbednosnih snaga Kosova (BSK) i ubistva Olivera Ivanovića

Direktor Instituta za afirmaciju međuetnickih odnosa Fatmir Šeholi je u emisiji “Info Magazin” TV Klan Kosova rekao da je istraživanje koje je realizovao institut na čijem je čelu došao do zastrašajućih podataka koji ukazuju da režim predsednika Srbije Aleksandra Vučića preko ministra za odbranu Vulina vrši neprimereni pritisak i ucenjivanje nad pripadnicima Bezbednosnih Snaga Kosova srpske nacionalnosti da napuštaju tu instituciju.

Šeholi je rekao da je bio na severu Kosova i razgovarao sa mnogo ljudi među kojima i sa uglednim profesorima Univerziteta na severu koji su mu rekli da je zastrašujuće kako se ponaša vlast Beograda a i srpski predstavnici Liste Srpska koji ne biraju sredstva da svakog Srbina koji je pripadnik BSK uklone sa te institucije a da pri tom ne diraju nijednog Srbina koji je pripadnik policije Kosova.

Šeholi je posebno apostrofirao da je njegov Institut uspeo da popriča sa pripadnicima BSK koji su bili izloženi psihičkim torturama od strane pripadnika BIA i MUP Srbije.

Fatmir Šeholi je rekao da su određenim pripadnicima BSK sa severa bačene bombe u dvorište i time su ugroženi njihovi životi i životi njihovih porodica. U tom smislu Šeholi je kazao da tužilaštvo Kosova treba pod hitno da ispita čelnike Liste Srpska i dodao da iza bačenja bombi srpskim pripadnicima BSK stoji organizovana kriminalna grupa koja stoji i iza ubistva srpskog političara Olivera Ivanovića.

ARHIVA

Oko 20 pripadnika Bezbednosnih snaga Kosova (BSK) iz redova srpske zajednice kolektivno je podnelo zahteve za povlačenje iz tih snaga. Svi oni su iz gnjilanskog kraja.

Nerado govore za medije. Neki kažu da su to uradili iz privatnih razloga a neki da su morali „zbog Srbije“.

Jedan od njih koji je iz ličnih razloga insistirao na anonimnosti, rekao je da je u pitanju kolektivna odluka pripadnika BSK-a iz ovog kraja te da „nije bilo drugog izbora“.

„Svi su napustili, morao sam i ja. Na granici nam ne daju da idemo za Srbiju, morali smo“, ispričao je.

On ističe da je godinama bio pripadnik BSK-a, da nikada nije imao nikakvih problema, da je redovno dobijao platu i da, nakon što je doneo odluku o povlačenju, ne zna kako će dalje preživljavati.

„Stvarno ne znam šta će sada da bude. Nemamo gde drugo da radimo, nemamo izlaz. Nije bila naša želja da napustimo. Nismo imali nikakvih problema. Morali smo da napustimo, a imamo porodice“, reči su sagovornika.

Šta mislite o ovome?

Ostavi komentar

Tvoja mejl adresa neće biti objavljena.


*