Kragujevac: Dušan Zeka Aleksić napustio Zajedno za Šumadiju

RSS SIA

 • Beograd: Uhapšene lažne hodže!
  Beogradska policija uhapsila je R. J. (29) i DŽ. J. (25) zbog sumnje da u Srbiji izvršili više prevara, tako što su sa Fejsbuk profila "Hodža Mair“ nudili skidanje crne magije i pomoć ljudima u rešavanju različitih problema. The post Beograd: Uhapšene lažne hodže! appeared first on SIA.
 • Dritan Abazović: Ekspertska vlada Crne Gore do 8. Novembra
  Na današnjem sastanku mandatara Zdravka Krivokapića sa predstavnicima koalicija „Za budućnost Crne Gore“, „Mir je naša nacija“ i „Crno na bijelo", dogovoren je koncept ekspertske vlade. The post Dritan Abazović: Ekspertska vlada Crne Gore do 8. Novembra appeared first on SIA.
 • Čedmir Jovanović nije došao na saslušanje, idući put ga privodi policija?
  Čedomir Jovanović, lider LDP, koji je osumnjičen da je krajem jula napao i udario reketom vlasnika Klinike za fizikalnu terapiju Žarka Ivkovića, danas se nije pojavio na saslušanju u Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu The post Čedmir Jovanović nije došao na saslušanje, idući put ga privodi policija? appeared first on SIA.
 • Veljko Ražnatović pobedio pa odustao od prvenstva zbog povrede ruke
  Srpski kruzeraš Veljko Ražnatović (23) teško je podneo vest koju mu je saopštio doktor na  merenju za polufinalni meč državnog prvenstva protiv Milosava Savića u Smederevu. Naime, Veljko je prošao vagu, bio spreman da izađe u ring uprkos povredi za koju je znao još od četvrtka kada je išao na snimanje, ali doktorova je bila […]
 • Banja Luka: Odlaganje skupa „Smisao srpskog svijeta“ zbog epidemiološke situacije
  SNP – Izbor je naš donio je odgovornu odluku da, zbog teške epidemiološke situacije u regionu, odloži najavljeni i već pripremljeni skup „Smisao srpskog svijeta“, koji je trebalo da se održi u Banja Luci u subotu 31. oktobra 2020. Ovakvom odlukom sprječavamo mogućnost ugrožavanja zdravlja učesnika koji su trebali doći iz Srbije, Crne Gore i […]

Dušan Aleksić je prvi kragujevački političar koji nije ukrao odbornički ili poslanički mandat i odneo ga sa sobom, što ga svrstava u red najpoštenijih i najperspektivnijih političara u gradu na Lepenici.

Odbornik liste “Zajedno za Šumadiju“ i prema svim anketama trenutno najpopularniji kragujevački političar Dušan Zeka Aleksić objavio je na svom profilu na Fejsbuku da napušta tu stranku. Razloge za razlaz sa partijom u kojoj je duže vreme obavljao važne funkcije naveo je u objavi na Fejsbuku koju prenosimo u celosti:

,,Protivnik sam grupisanja aktuelnih lokalnih političara u bilo kakve predizborne kolone i koalicije, posebno one koje su već postojale i neslavno su se završile, pre svega na štetu građana Kragujevca a zatim i stranku ispred koje sam biran za odbornika.

Svako svoj program i ljude i pred glasače. To važi i za vladajuće i za opozicione stranke.

Kao što sam rekao, deo takvih neprirodnih predizbornih dogovora ne bih bio a ne mogu da utičem na to da se ne dese. Ali mogu da utičem na to da deo njih ne budem. Kragujevcu su potrebni novi lideri i nova energija, ne predizborne „cenzus“ a postizborne „kud koji mili moji“ koalicije.

Prihvatio sam se obaveza na sportskoj funkciji kojima ću se u potpunosti posvetiti u narednom periodu (pored svojih dosadašnjih obaveza koje nisu male) i to je drugi razlog zbog koga sam doneo odluku da u ovom momentu odem sa političke scene.

Mandat odbornika ću vratiti stranci na čijoj sam listi biran i o tome sam obavestio nosioca izborne liste Veroljuba Stevanovića. Stranci Zajedno za Šumadiju i kolegama odbornicima želim svu sreću u daljem radu i uspehe.“

Neslaganje Dušana Aleksića sa idejom da oni koji su pre četiri godine prevratom i krađom mandata smenili tadašnjeg gradonačelnika Kragujevca Veroljuba Stevanovića i ustoličili bez izbora na njegovo mesto Radomira Nikolića, sina tadašnjeg predsednika Srbije, sada sa Stevanovićem prave nekakve predizborne koalicije, dovela je do Aleksićevog napuštanja Zajedno za Šumadiju.

Dušan Aleksić je prvi kragujevački političar koji nije ukrao odbornički ili poslanički mandat i odneo ga sa sobom, što ga svrstava u red najpoštenijih i najperspektivnijih političara u gradu na Lepenici.

RSS Sport – Dnevni sportski list

Pokrenite komentarisanje

Ostavite komentar: