Na Vračaru održan skup podrške Draganu Đilasu

Sinoć oko 21.00 čas na Vračaru je bez prisustva policije i bez incidenata završen skup podrške lideru Stranke slobode i pravde Draganu Đilasu i njegovoj porodici.

Među okupljenim građanima pored Đilasa viđeni su lider Demokratske stranke Zoran Lutovac, Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović koji je i zapevao, predsednik opštine Stari Grad Marko Bastać, lider Dveri Boško Obradović, predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, kao i poslanik Đorđe Vukadinović, profesor Slobodan Samardžić i potpredsednik ŠP-a Borko Stefanović.

Oni su u 20 časova aplauzom pozdravili medicinske radnike, a od 20.05 su se pridružili akciji „bukom protiv diktature“ koristeći šerpe i pištaljke.

U pola devet sa istog balkona sa kojeg je sinoć puštano skandiranje „Đilase lopove“ večeras se sa razglasa čuo „Marš na Drinu“ i „Tamo daleko“, nije primećeno prisustvo policije niti je bilo incidenata.

Đilas je zahvalio svim prijateljima i građanima koji došli da mu daju podršku i rekao da ne želi da i jedno dete više na Vračaru sluša gadosti koje izazivaju strah i suze, bez obzira da li su mu roditelji u vlasti ili opoziciji.

On je dodao da je „sinoć plakao na tom mestu, da je sa tim završio i da od sutra ide u borbu protiv svega lošeg u Srbiji“.

Đilas je rekao da ne želi da komentariše najavljene izbore i da će se njegova stranka o daljim potezima izjasniti kad bude ukinuto vanredno stanje.

Posle Đilasovog obraćanja okupljeni su se razišli.

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas sinoć je na društvenim mrežama objavio da su pristalice vlasti deset minuta sa terase u njegovom susedstvu sa ozvučenja puštale skandiranje „Đilase lopove“, što je uznemirilo njegovu decu, koja su „plakala i tresla se od straha“.

Šta mislite o ovome?

Ostavi komentar

Tvoja mejl adresa neće biti objavljena.


*