Odžić: Budućnost Vojvodine je u rukama Vojvođana

RSS SIA

 • Beograd: Uhapšene lažne hodže!
  Beogradska policija uhapsila je R. J. (29) i DŽ. J. (25) zbog sumnje da u Srbiji izvršili više prevara, tako što su sa Fejsbuk profila "Hodža Mair“ nudili skidanje crne magije i pomoć ljudima u rešavanju različitih problema. The post Beograd: Uhapšene lažne hodže! appeared first on SIA.
 • Dritan Abazović: Ekspertska vlada Crne Gore do 8. Novembra
  Na današnjem sastanku mandatara Zdravka Krivokapića sa predstavnicima koalicija „Za budućnost Crne Gore“, „Mir je naša nacija“ i „Crno na bijelo", dogovoren je koncept ekspertske vlade. The post Dritan Abazović: Ekspertska vlada Crne Gore do 8. Novembra appeared first on SIA.
 • Čedmir Jovanović nije došao na saslušanje, idući put ga privodi policija?
  Čedomir Jovanović, lider LDP, koji je osumnjičen da je krajem jula napao i udario reketom vlasnika Klinike za fizikalnu terapiju Žarka Ivkovića, danas se nije pojavio na saslušanju u Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu The post Čedmir Jovanović nije došao na saslušanje, idući put ga privodi policija? appeared first on SIA.
 • Veljko Ražnatović pobedio pa odustao od prvenstva zbog povrede ruke
  Srpski kruzeraš Veljko Ražnatović (23) teško je podneo vest koju mu je saopštio doktor na  merenju za polufinalni meč državnog prvenstva protiv Milosava Savića u Smederevu. Naime, Veljko je prošao vagu, bio spreman da izađe u ring uprkos povredi za koju je znao još od četvrtka kada je išao na snimanje, ali doktorova je bila […]
 • Banja Luka: Odlaganje skupa „Smisao srpskog svijeta“ zbog epidemiološke situacije
  SNP – Izbor je naš donio je odgovornu odluku da, zbog teške epidemiološke situacije u regionu, odloži najavljeni i već pripremljeni skup „Smisao srpskog svijeta“, koji je trebalo da se održi u Banja Luci u subotu 31. oktobra 2020. Ovakvom odlukom sprječavamo mogućnost ugrožavanja zdravlja učesnika koji su trebali doći iz Srbije, Crne Gore i […]

Budućnost Vojvodine zavisi od nas, Vojvođanki i Vojvođana, ona je naša i nikada više ne sme biti u tuđim rukama.

Vojvođanska partija, članica koalicije Vojvođanski front, pozdravlja najavu ukidanja vanrednog stanja i policijskog časa u Srbiji i Vojvodini.

Smatramo da je nakon ukidanja vanrednog stanja neophodno i dalje poštovati propisane mere Svetske zdravstvene organizacije kao vid zaštite od eventualnog novog širenja pandemije izazvane Covid 19 virusom. Sa druge strane i u najskorijoj budućnosti, očekujemo otvaranje najšireg mogućeg društvenog dijaloga na temu preuzimanja odgovornosti za budućnost države nakon sada već izvesnih negativnih posledica sa kojima će se suočiti čitavo naše društvo. U tom smislu, smatramo da je važno što pre odmrznuti započete izborne radnje, otvoriti medije za sve učesnike izbora, održati fer i poštene izbore kao prvi korak ka uspostavljanju novih političkih odnosa koji će biti u skladu sa novonastalom situacijom u kojoj se nalazi naša država.

Evropski put Srbije i Vojvodine mora biti nastavljen mnogo brže i bez alternative, vladavina prava i pravna država, građansko društvo i antifašizam kao temeljna društvena vrednost, decentralizacija državnog sistema vlasti kroz budući Ustav republike Srbije i definisanje ustavno pravnog položaja Vojvodine kao zajednice ravnopravnih građana, uz puno uvažavanje principa demokratičnosti i jednakosti, za sve nas okupljene u Vojvođanskom frontu su teme od suštinskog značaja i javnosti su predstavljene kroz Memorandum o budućnosti Vojvodine koji je potpisalo deset političkih stranaka i organizacija iz Vojvodine.

Budućnost Vojvodine zavisi od nas, građanki i građana Vojvodine, ona je naša i nikada više ne sme biti u tuđim rukama. Zato je važno da smo zajedno i da se zajedničkim snagama izborimo za nju, upravo onako kako to čini Vojvođanski front, kao jedina alternativa aktuelnom režimu, ali i nacionalističkoj opoziciji Srbije.

Vreme je za Vojvodinu!

RSS Sport – Dnevni sportski list

Pokrenite komentarisanje

Ostavite komentar: