Romska partija: Zaustavite nasilje nad Romima!

RSS SIA

 • Beograd: Uhapšene lažne hodže!
  Beogradska policija uhapsila je R. J. (29) i DŽ. J. (25) zbog sumnje da u Srbiji izvršili više prevara, tako što su sa Fejsbuk profila "Hodža Mair“ nudili skidanje crne magije i pomoć ljudima u rešavanju različitih problema. The post Beograd: Uhapšene lažne hodže! appeared first on SIA.
 • Dritan Abazović: Ekspertska vlada Crne Gore do 8. Novembra
  Na današnjem sastanku mandatara Zdravka Krivokapića sa predstavnicima koalicija „Za budućnost Crne Gore“, „Mir je naša nacija“ i „Crno na bijelo", dogovoren je koncept ekspertske vlade. The post Dritan Abazović: Ekspertska vlada Crne Gore do 8. Novembra appeared first on SIA.
 • Čedmir Jovanović nije došao na saslušanje, idući put ga privodi policija?
  Čedomir Jovanović, lider LDP, koji je osumnjičen da je krajem jula napao i udario reketom vlasnika Klinike za fizikalnu terapiju Žarka Ivkovića, danas se nije pojavio na saslušanju u Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu The post Čedmir Jovanović nije došao na saslušanje, idući put ga privodi policija? appeared first on SIA.
 • Veljko Ražnatović pobedio pa odustao od prvenstva zbog povrede ruke
  Srpski kruzeraš Veljko Ražnatović (23) teško je podneo vest koju mu je saopštio doktor na  merenju za polufinalni meč državnog prvenstva protiv Milosava Savića u Smederevu. Naime, Veljko je prošao vagu, bio spreman da izađe u ring uprkos povredi za koju je znao još od četvrtka kada je išao na snimanje, ali doktorova je bila […]
 • Banja Luka: Odlaganje skupa „Smisao srpskog svijeta“ zbog epidemiološke situacije
  SNP – Izbor je naš donio je odgovornu odluku da, zbog teške epidemiološke situacije u regionu, odloži najavljeni i već pripremljeni skup „Smisao srpskog svijeta“, koji je trebalo da se održi u Banja Luci u subotu 31. oktobra 2020. Ovakvom odlukom sprječavamo mogućnost ugrožavanja zdravlja učesnika koji su trebali doći iz Srbije, Crne Gore i […]

Poslanik u EU Parlamentu Jozef Veidenholzer, nakon obavljenih razgovora sa portparolkom Romske Partije Sanjom Šajn, otvorio je raspravu u EU parlamentu i poručio da “Srbija mora kao kandidat za pristup EU da garantuje zaštitu manjinama, naročito nakon nedavnog napada na romska naselja u Leskovcu”.

Jozef Weidenholzer kaže da je “poslanički klub socijaldemokrata šokiran saznanjima do kojih se došlo nakon razgovora sa portparolkom Romske partije Sanjom Šajn”, sa kojom navodi da ima dugogodišnju saradnju.

“U ovom konkretnom slučaju, odmah je potrebno potpuno rešavanje i trajna zaštita naselja od strane sigurnosnih organa: ovo je drugi napad u kratkom periodu. Stanovnici se plaše daljih ekstremističkih i rasističkih nasilnih činova nasilja. Njihova posvećenost nasilju je ozbiljna: buduća država članica EU kao što je Srbija ima mnogo više da uradi na zaštiti manjina i garantuje sigurnost i učešće svim građanima ”, kaže Josef Veidenholzer.

Josef Veidenholzer, potpredsednik Socijalističke grupe u Evropskom parlamentu, šokiran je izveštajima o napadima na srpska romska naselja Sat Mahala, Podrvce i Slavko Zlatanović.

Kako izveštava portparolka Romske partije Sanja Šajn, noću 11. maja 2019. godine bilo je oružanih napada oko 50 huligana na Rome, u kojima je nekoliko ljudi povređeno. SPO poslanik je godinama sarađivao sa političarkom Sanjom Šajn kako bi poboljšao zaštitu romske manjine u Srbiji.

RSS Sport – Dnevni sportski list

Pokrenite komentarisanje

Ostavite komentar: