Rusija prodala avione iz vojnog otpada Srbiji za ogromne pare?

RSS SIA

 • Virusolog Ana Gligić: Kineska vakcina je najbolja, i štiti nas od svih mutacija virusa!
  „Vakcina pravljena od celog virusa jedina je prava i dugotrajna zaštita“, podseća naš istaknuti virusolog. U Srbiji će od sutra, kako je najavila premijerka Ana Brnabić, početi masovna imunizacija stanovništva protiv korona virusa. Za sada, Agencija za lekove i medicinska sredstva (ALIMS) izdala je dozvolu za upotrebu za dve vakcine u našoj zemlji – Fajzer/Bajontek […]
 • Aleksandar Odžić: Građanskim kandidatom opozicije „izaći na crtu“ režimu Aleksandra Vučića
  Još uvek verujem da i u Srbiji postoje snage zasnovane na vrednosnim principima i politici oko koje su se okupile članice Vojvođanskog fronta, a koje bi mogle iznedriti predsedničkog kandidata boljeg i drugačijeg od onoga što bi mogla  ponuditi „Pravoslavna opozicija Srbije“. The post Aleksandar Odžić: Građanskim kandidatom opozicije „izaći na crtu“ režimu Aleksandra Vučića […]
 • Centar DBA: Očekujemo slobodu za generala Dikića
  Dakle, apelujemo na Vas, ako ste na strani naroda i na strani pravde, da učinite nešto što pre i oslobodite srpskog generala iz kazamata u kojem se nalazi nepravedno. Ukoliko to ne učinite, odgovorite nama i javnosti da li uopšte postoji neki plan da se razreši problem koji je napravila prethodna vlast izmišljajući ovu sramnu […]
 • „Žuti tajkun“ Dragan Đilas i „žuti vladika“ Grigorije najzad i javno u istom taboru
  Vladika Grigorije je javno podržavao diktaturu Borisa Tadića i kažu "plakao na sednici Sinoda SPC" kada je žuti diktator Tadić najzad svrgnut nakon dvomandatne diktature 2012. godine The post „Žuti tajkun“ Dragan Đilas i „žuti vladika“ Grigorije najzad i javno u istom taboru appeared first on SIA.
 • Otvoren broj telefona za prijavu za vakcinaciju protiv korone!
  Jutros u osam sati počeo je sa radom kol centar gde se građani pozivom na broj telefona 0800222334 mogu prijaviti za vakcinaciju protiv virusa korona. Od ponedeljka traje prijavljivanje građana koji žele da se vakcinišu preko portala eUuprava, a do jutros u osam sati elektronskim putem se prijavilo 175.000 ljudi, rečeno je u Kancelariji za IT i […]

“Ruska Federacija je prodala Srbiji šest ratnih aviona MIG-29, koji su bili van upotrebe. Pored toga što su taj čin predstavili kao “pomoć ” za saveznika Srbiju, manipulirajući srpske poreske obveznike, Kremlj je uspeo da popuni budžet u vreme krize “, – rekao je za KosovaPress srpski službenik, deo SNS-a (Srpska Napredna Stranka), za vreme odrzavanja Foruma za Bezbednost u Beogradu.
Kosovapress objavljuje podatke uzete od tog službenika, čuvajući njegovu anonimnost zbog toga što, kako je rekao “prava bitka za zaustavljanje ruskog uticaja na Balkanu se vodi u Srbiji, a rizično je da u Srbiji budeš prozapadno orijentisan”.
Međutim, za vreme odrzavanja Foruma za Bezbednost u glavnom gradu Srbije, kao gotovo glavna tema bio je ruski uticaj i rešenje Kosovskog čvora, koje je sagovornik opisao kao dve teme usko povezane.
“Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je ličnost koja je izgleda odlučila da pošalje Srbiju u Evropsku Uniju, ali u okviru Vlade Srbije ima moćne ljude, koji su usko povezani sa strukturama Kremlja u Moskvi. Njihova izborna moć u Srbiji nije velika, ali njihova stvarna moć dolazi iz Moskve. I to Vučić najbolje zna”, rekao je srpski službenik SNS-a, a sa time se složila i Jelena Milić, poznavalac srpsko-ruskih okolnosti u Beograd.
Prema njegovim rečima, kupovina pokvarenih aviona dokazuje servilnost srpske države prema Rusiji, bez gledanja interesa građana Srbije.
“Kupovina MIG-29 aviona je notorni dokaz da Rusija ne voli Srbiju i da joj ne pomaže. Jako je nepravedan način na koji je predstavljena u javnost ova kupovina od strane medija, koji su u potpunosti pod uticajem vlasti. Većina onih koji imalo shvataju, znaju da iznos za kupovinu ovih aviona od blizu 190 miliona, u velikoj meri utiče na kvalitet života građana Srbije. Ti pokvareni avioni plaćeni su novcem sirotih poreskih obveznika “, rekao je on to.
U vezi sa ovom temom, Petar Vojinović, urednik jednog portala za vazduhoplovstvo, rekao je da nekim avionima koje je Srbija kupila od Rusije, vek trajanja od 30 godina ističe 2019, a nekima 2021 godine. Prema njemu, oni se mogu koristiti samo 2-3 godine.
On kaže da Srbe kojima je od interesa približavanje sa EU, brine to da Srbiji ne treba tako veliki broj aviona, čak i ako su u dobrom stanju, a kamoli u ovakvom.
“Ako su MIG-ovi kupljeni zbog odbrane, postavlja se pitanje od koga se mi branimo? I mislim da, ako treba da se zaštiti neko, onda bi to bili srpski piloti koji voze ove avione jer njihovo stanje je vrlo loše. Ova činjenica se nije diskutovala. To predstavlja opasnost za naše pilote”, rekao je on.
Pre godinu dana je rečeno da su ruski avioni “poklon” iz Rusije. Stigli su na aerodromu Batajnica u Beogradu, bez remonta, i bili su spremni za probni let odmah sredinom leta 2018.
Jelena Milić, direktorka Centra za Evro-Atlantske studije u Beogradu, koja prati odnose Srbije sa Rusijom je veliki kritičar ruskog uticaja u Srbiji.
“Što se duže odlaže postizanje dogovora Srbije sa Kosovom, duži će biti period” ruskog ulaska” u region koji omogućava postojanje još jedne neuralgične tačke koju bi Rusija mogla koristiti za svoje interese. Ovo se manje-više zna u Srbiji, dok kupovina vojne opreme iz Rusije može da utiče na američki odnos zbog sankcija koje je uveo Vašington i zbog ruskog mešanja u Ukrajini i mešanja u unutrašnje poslove partnerskih zemalja “, rekla je Milić.
Prema Milićevoj studiji o srpsko-ruskim odnosima, ispostavlja se da je Rusija oduvek koristila Srbiju za svoje interese. I prema tome, to je i istorijski dokazano kada se zna da su u štetu Srbije rusi davno dali Bugarskoj srpsku zemlju, uključujući i Niš.
Srpski zvaničnik koji ostaje anoniman, ujedno i saradnik partije predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ima i poruku za prvog čoveka Srbije.
“Aleksandar Vučić treba da očisti vladu od “rusista”. Odluka o tome neće biti laka, jer su Rusi proširili uticaj sve do lokalnih političara. Ali srpski narod je odredio put u pravcu Brisela. Moskvu kao svoju orijentaciju ne vide čak ni bivši radikali. Sa Putinom su povezani samo korumpirani političari koji su u sustini bezvredni, korumpirani i odgovorni za ratne zločine “, rekao je član Vučićeve stranke u ekskluzivnoj izjavi za Kosovapress, za vreme održavanja Foruma za Bezbednost u Beogradu.
Zamenik ministra Bezbednosnih Snaga Kosova, koje se uskoro očekuje da postane Ministarstvo Odbrane, Burim Ramadani rekao za Kosovapress da “su svesni da se Srbija snabdeva oružjem iz Rusije, kao i znaju da Rusija nije proizvođač naoružanja kojem treba zavideti. ”
“Međutim, uprkos starom nekvalitativnom naoružanju, od tih prihoda Rusija povećava svoj uticaj, plaćajući lažne vesti, uvećava propagandne i obaveštajne sposobnosti, izaziva zabunu vezano za evroskepticizam i nezdravu ideološku orijentaciju na Balkanu”, rekao je on.
Ramadani kaže da je pitanje ruskog uticaja postavljeno kao jedan od najvažnijih na čitavom Balkanu. Ali napominje da i pored velikih napora da se zaustavi članstvo Crne Gore u NATO, čak i pokušaja ubistva lidera Crne Gore Mila Đukanovića, Rusi su izašli gubitnici a Crna Gora je postala najnoviji član NATO-a.
“Na kraju krajeva, to se pokazalo kasnije i u Parlamentu u Skoplju, a ta država će uskoro postati deo NATO-a. Čvor ostaje u Srbiji, a Srbi žele u Evropu, a pored toga sto im Rusija ne nudi ništa, prodajom aviona koji su izvan upotrebe ona pljačka srpske poreske obveznike, gde žrtve mogu postati mladi srpski mladići koji su piloti srpske vojske “, zaključio je zamenik ministra Ramadani.

RSS Sport – Dnevni sportski list

 • I posle dve godine, smrt talentovanog fudbalera Emilijana Sale obavijena tajnom
  Prošle su dve godine od pada aviona u kojem je poginuo Emilijano Sala. Porodica stradalog Argentinca i dalje traži da se pokrene puna istraga kako bi došli do odgovora kako i zašto je Emilijano stradao. U januaru 2019. godine svet je obišla vest da se avion u kojem se nalazio Emilijano Sala srušio u Lamanš. […]
 • Superkup Italije: Juventus – Napoli (2:0)
  Fudbaleri Juventusa savladali su Napoli sa 2:0 i osvojili Superkup Italije. Kristijano Ronaldo postao svetski rekorder sa 760 postignutih golova u karijeri. Novi rekord za Ronalda, novi trofej za „Staru damu“ – tako se ukratko može opisati duel između Juventusa i Napolija u Superkupu Italije. Ronaldo protiv Napolija postavio svetski rekord Ekipa iz Torina savladala […]
 • Još 11 igrača u NBA ligi zaraženo koronavirusom!
  Testiranje igrača iz najjače košarkaške lige sveta koje je obavljeno u periodu od 13. do 20. januara pokazalo je 11 pozitivnih na koronavirus od ukupno 502 testirana. To je na svom sajtu objavila NBA liga, potvrđujući 11 novih slučaja zaraze kovidom 19, a sve u jeku sve češćeg otkazivanja mečeva u prvom delu nove sezone. […]
 • Evropsko prvenstvo u fudbalu zavisi od koronavirusa i programa vakcinacije
  I dalje nije poznato ko će organizovati Evropsko prvenstvo u fudbalu, da li 12 prvobitno određenih gradova ili će turnir biti premešten u jednu državu. Konačna odluka zavisiće i od programa vakcinacije u zemljama organizatorima, smatraju u Uefi. Evropsko prvenstvo u fudbalu pomereno je sa prošlog na ovo leto, ali i dalje se ne zna […]
 • Ilija Stolica: Idemo na turneju sa velikom dozom optimizma!
  Odlazimo sa velikom dozom optimizma i zadovoljni onim što smo uspeli da uradimo u ovih poslednjih četiri, pet dana zajedničkog boravka, izjavio je Ilija Stolica, selektor mlade fudblaske reprezentacije Srbije zadužen za A tim. Fudbaleri Srbije od 15. januara radili su u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, a danas su otputovali za Pariz, a […]

Pokrenite komentarisanje

Ostavite komentar: