Rusiji se otela iz ruke vojna kontrola u Siriji

RSS SIA

 • Beograd: Uhapšene lažne hodže!
  Beogradska policija uhapsila je R. J. (29) i DŽ. J. (25) zbog sumnje da u Srbiji izvršili više prevara, tako što su sa Fejsbuk profila "Hodža Mair“ nudili skidanje crne magije i pomoć ljudima u rešavanju različitih problema. The post Beograd: Uhapšene lažne hodže! appeared first on SIA.
 • Dritan Abazović: Ekspertska vlada Crne Gore do 8. Novembra
  Na današnjem sastanku mandatara Zdravka Krivokapića sa predstavnicima koalicija „Za budućnost Crne Gore“, „Mir je naša nacija“ i „Crno na bijelo", dogovoren je koncept ekspertske vlade. The post Dritan Abazović: Ekspertska vlada Crne Gore do 8. Novembra appeared first on SIA.
 • Čedmir Jovanović nije došao na saslušanje, idući put ga privodi policija?
  Čedomir Jovanović, lider LDP, koji je osumnjičen da je krajem jula napao i udario reketom vlasnika Klinike za fizikalnu terapiju Žarka Ivkovića, danas se nije pojavio na saslušanju u Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu The post Čedmir Jovanović nije došao na saslušanje, idući put ga privodi policija? appeared first on SIA.
 • Veljko Ražnatović pobedio pa odustao od prvenstva zbog povrede ruke
  Srpski kruzeraš Veljko Ražnatović (23) teško je podneo vest koju mu je saopštio doktor na  merenju za polufinalni meč državnog prvenstva protiv Milosava Savića u Smederevu. Naime, Veljko je prošao vagu, bio spreman da izađe u ring uprkos povredi za koju je znao još od četvrtka kada je išao na snimanje, ali doktorova je bila […]
 • Banja Luka: Odlaganje skupa „Smisao srpskog svijeta“ zbog epidemiološke situacije
  SNP – Izbor je naš donio je odgovornu odluku da, zbog teške epidemiološke situacije u regionu, odloži najavljeni i već pripremljeni skup „Smisao srpskog svijeta“, koji je trebalo da se održi u Banja Luci u subotu 31. oktobra 2020. Ovakvom odlukom sprječavamo mogućnost ugrožavanja zdravlja učesnika koji su trebali doći iz Srbije, Crne Gore i […]

Rusija je mnogo ojačala svoju propagandu u odsustvu vojne komandne kontrole. Ovim potezom ona pokriva svoju vojnu neefikasnost tamo gde je operativno uključena.

Siguran međunarodni izvor koji deluje na Kosovu rekao je da je u vezi sa činjenicom koja je prijavljena u medijima, 17. septembra 2018. godine, polu-automatski sistemi sirijske vazdušne odbrane su pogodili ruski avion IL-20. U međuvremenu, ruski lideri su odmah okrivili Izrael po tom pitanju, preliminarne informacije međunarodnim organima bezbednosti na Kosovu pokazuju da je ovo uglavnom ruska propaganda da bi uznemirili realnost, jer Rusija nema komandu i kontrolu nad svojim jedinicama i onim Sirijskim koje deluju u Siriji.

Ruska vlada nije u stanju da preduzme značajne korektivne akcije koje sprečavaju ovakve probleme i umesto toga krive druge za svoje propuste. Rusija je sada odlučila dati Siriji sofisticirane sisteme vazdušne odbrane S-300, što dodatno ojačava mogućnost većeg konflikta. Ovo je nepotrebna provokacija Rusije u regijonu Bliskog Istoka, što smanjuje šanse za stabilnost u regionu.

Delovanje Rusije povećavaju verovatnoću da se desi incident, bilo namerno ili ne, među najvećim regionalnim silama uključuje i Izrael, Iran, Tursku i cijelu koaliciju protiv Asada. Rusija se angažuje u Siriji samo da bi poveća svoj globalni imidž na štetu globalne bezbednosti.

Manipulacija Ruskih medija podrazumeva krivicu Izraela zbog prijetnje civilnog vazduhoplovstva u regionu, za što je teško Rusiju okriviti za rušenje aviona Malesia Ariline MH17 2014. godine, što Rusija i dalje poriče. Čak i nakon četiri godine, od ovog incidenta, Rusija nastavlja da stvara neistinite “dokaze” optužujući druge stranke.

Delatnosti Rusije nisu ulaganje u mir, već naprotiv. Ove delatnosti mogu prouzrokovati probleme u sada već eksplozivnom okruženju, dok su civili iz različitih zemalja i dalje u opasnosti. Dalje, Rusija je razvila brzu dezinformacionu kampanju skrivajući mogućnost da je sirijska vlada možda namjerno pogodila ruski avion.

RSS Sport – Dnevni sportski list

1 Komentar

 1. Zakonita medjunarodno priznata Sirija i njena Vlada su pozvali vojne snage Rusije da intervenisu. A Vi ostali niste pozvani niti imate odobrenje SB UN. Kada neko vojnim snagama dodje bez poziva na teritoriju neke zemlje to se zove okupacija.

Ostavite komentar: