ŠOKANTNO: Vučićev naprednjak bacio bombu na kuću Saše Mirkovića?!

Saša Mirković očekuje da se pokrene istraga i da se više ne skrivaju pravi krivci i kriminalci koji ugrožavaju tuđe živote * U jeku političkih obračuna između Ničića i Mirkovića, na kuću potonjeg bačena je bomba * Istraga je obavljena traljavo i očito s namerom da se prikriju počinioci ovog atentata

Bivši i sadašnji gradonačelnik Zaječara

Na društvenim mrežama pojavila se informacija da “bombaški napad i pokušaj ubistva bivšeg predsednika Skupštine Zaječara Saše Mirkovića, današnja vlast zataškava”, kao i pitanje da li je taj neuspeli atentat pokušaj eliminacije političkog protivnika koji mnogo zna o kriminalnim radnjama vlasti?

Da bismo proverili ove navode kontaktirali smo Sašu Mirkovića, koji je potvrdio ove navode, i kao direktnog organizatora bacanja bombe označio prvog naprednjaka Timočke Krajine i sadašnjeg gradonačelnika Zaječara Boška Ničića.

– Boško Ničić je organizator bacanja bombe na moju kuću i pokušaja atentata na mene u novogodišnjoj noći 2011/2012. godine, s tim što se to tek sad otkrilo. Policija i tužilaštvo čak ni tad nisu sproveli istragu zbog njega i Dinkića. Ja sam skoro došao do tih saznanja vezanih za Ničića kad mi je njegov bliski saradnik to rekao – kaže Mirković i dodaje kako ga niko nikad nije pozvao da da izjavu u vezi s tim.

Mirković tvrdi da je za ovo pitao i ministra policije Nebojšu Stefanovića, dok je još bio poslanik u Skupštini.

– Sad sam i javno napisao, pa da vidimo da li je atentat na nekog zezanje. Stefanović mi je odgovorio da će videti, a onda je krenulo nasilje nad mojom porodicom i nada mnom. Sve se dešavalo u Novembru mesecu 2015. godine – navodi Mirković.

ARHIVA

NA KUĆU SAŠE MIRKOVIĆA BAČENA BOMBA!

Iako je naprava eksplodirala, nije bila velike razorne moći, pa prilikom detonacije niko od stanara nije povređen niti je Mirkovićev dom pretrpeo veću materijalnu štetu, jer su na kući jedino popucala stakla.

Policija je obavila uviđaj i intenzivno radi na rasvetljavaju ovog događaja. Ostaci naprave odneti su na veštačenje nakon kojeg će se tačno znati o kakvoj vrsti eksplozivne naprave se radi. Motiv napada zasad nije poznat, ali se, s obzirom na sam događaj i manju štetu, sumnja da je u pitanju „samo opomena“, a zbog čega, verovatno će utvrditi istražni organi.

Sam menadžer, kako tvrde izvori iz istrage, nije znao da kaže ni ko bi to učinio ni zašto. Kuću na Bežanijskoj kosi, kako saznajemo, kupio je od poznatog muzičara i kompozitora Milorada – Miće Nikolića, bivšeg supruga Verice Šerifović, inače majke Mirkovićeve dugogodišnje klijentkinje, pop pevačice Marije Šerifović.

– Kuću sam Mirkoviću odavno prodao, a od oktobra u njoj ne živim. Na novu adresu sam se preselio sa svojom porodicom, a tu sam prebacio i svoj tonski studio. Ono što sigurno znam jeste to da eksplozivna naprava nema veze sa mnom lično niti sa mojim poslovima. Verujem u to da će policija naći počinitelja i razrešiti slučaj – rekao nam je Mića, koji je, kako smo saznali, tokom jučerašnjeg dana bio u policiji kako bi dao izjavu povodom ovog incidenta.

– U novogodišnjoj noći bačena je bomba u dvorište kuće na Bežanijskoj kosi koju je preduzeće UO „Timočka televizija i radio“ kupilo od Miće Nikolića pre dva meseca. Kuća je u fazi renoviranja – rekao je Saša Mirković.

 

%d bloggers like this: