ZAJEČAR: Režimski sudija osudio opozicionara Mirkovića!

Poznati producent i političar Saša Mirković prvostepenom presudom osuđen je na godinu dana zatvora zbog navodnih malverzacija sa nabavkom paketića za zaposlene u opštini * Režimski sudija Saša Živković, koji je doneo ovu skandaloznu presudu, dovodi se u vezu sa lokalnim režimskim kabadahijom Boškom Ničićem koji je režirao čitavu rašomonijadu * Krivosudna režimska mafija u Zaječaru i tuži i sudi ali niko ne zna do kada će to moći da radi

Mirković i Ničić
Žrtva i dželat, Saša Mirković i Boško Ničić

 

Istovremeno, sud je, za isto delo Milenu Trajković, koja je u doba nabavke spornih paketića bila član Gradskog veća, a prethodno je bila šef kabinta gradonačelnika Zaječara i navodno sprovela Mirkovićev usmeni (!) nalog da se ta roba kupi, sud je osudio na uslovnu kaznu zatvora u trajanju od osam meseci.

  • Na osnovu izvedenih dokaza, smatramo da je Mirković kriv za delo koje u se stavlja na teret i zato je naša odluka bila ovakva – obrazložio je sudija Živković. – Smatramo, takođe, i da je Trajkovićeva kriva, ali ne u meri kao Mirković, zbog čega smo joj, iako je Tužilašto tražilo da se ona osudi na pola godine zatvora, odredili kaznu od osam meseci uslovno.

Oni se terete da su budžet Zaječara oštetili za 13.960.799,90 dinara zbog „sumnje da je Trajkovićeva (a ne Mirković!) zloupotrebila službeni položaj tako što je od Septembra do Decembra 2013. godine ugovorila nabavku novogodišnjih paketića za milionski iznos bez tendera“.

Nataša Tošić i Saša Mirković ispred zaječarskog suda
Saša Mirković i njegova advokatica Nataša Tošić ispred zaječarskog suda

Mirković je negirao i da ima veze sa novogodišnjim paketićima koji su em kupljeni bez ugovora, em plaćeni po pet puta većoj ceni nego što inače koštaju.

– Navodne tvrdnje Milene Trajković da sam joj usmeno naredio da kupi novogodišnje paketiće za 13 miliona dinara su smešne. Jer, šta bi bilo da sam joj rekao da skoči u bunar?! – rekao je Mirković na saslušanju.

ARHIVA

U krivičnom predmetu K 847/2011 oštećeni je bio Jonović Božidar koji je radio na poslovima pomoćnog radnika u MK Metriš, a SVEDOK u tom krivičnom predmetu je bila tadašnja načelnica Gradske uprave Jasmina Gačević Mladenović, inače bliska saradnica i osoba od poverenja Boška Ničića.

U krivičnom predmetu K.307/14 oštećena je bila Matijašević Ljiljana koja je radila na poslovima komunalnog inspektora u Odeljenju za inspekcijske poslove u Gradskoj upravi Zaječar, a OPTUŽENA u tom krivičnom predmetu je bila takođe načelnik Gradske uprave Jasmina Gačević Mladenović.

Indikativna je činjenica da je najpre, sudija Osnovnog suda u Zaječaru Biljana Cvetković, donela osuđujuću presudu kojom je Jasmina Gačević Mladenović oglašena krivom za krivično delo davanja lažnog iskaza!!!

Kada je Viši sud u Zaječaru vratio predmet na ponovno odlučivanje Osnovnom sudu, predmet je posle nekoliko ročišta za glavni pretres dodeljen sudiji Saši Živkoviću, iako je počev od jula meseca 2014. godine pa sve do maja 2015. godine, predmet bio kod sudije Biljane Cvetković!!! Pošto je sudija Biljana Cvetković sudila po zakonu i na osnovu dokaza, iz tog razloga nije bila “podobna” jer ne udovoljava željama lokalnog moćnika, te je zato predmet dodeljen podobnom sudiji Saši Živkoviću, koji je doneo presudu kojom oslobađa optužbe Jasminu Gačević Mladenović!!!

Dakle, u kojoj god ulozi da se nađe Jasmina Gačević Mladenović u krivičnom predmetu, BIVA DONETA OSLOBAĐAJUĆA PRESUDA od strane sudije Osnovnog suda u Zaječaru Saše Živkovića, inače bliskog lokalnom režimskom kabadahiji Bošku Ničiću!!!

U krivičnom predmetu K.847/2011 APELACIONI SUD JE presudom Kž.2868/13 od 28.08.2013.godine, ODBIO ŽALBU JAVNOG TUŽIOCA OSNOVNOG JAVNOG TUŽILAŠTVA U ZAJEČARU i potvrđena je presuda Osnovnog suda u Zaječaru K.br.847/11 od 26.02.2013.godine, u kom predmetu je Jasmina Gačević Mladenović bila u svojstvu svedoka kao načelnik Gradske uprave, a sudeći sudija je bio Saša Živković.

U krivičnom predmetu K.307/14 Jasmina Gačević Mladenović u svojstvu okrivljene je oslobođena od optužbe od strane sudije Saše Živkovića, i zamenik javnog tužioca je izjavio žalbu Višem sudu u Zaječaru. Međutim, Viši sud u Zaječaru ĆE PREMA SAZNANJU OŠTEĆENE LJILJANE MATIJAŠEVIĆ, potvrditi presudu Osnovnog suda bez obzira na dokaze koji NAJDIREKTNIJE TERETE Jasminu Gačević Mladenović.

%d bloggers like this: