Šutanovac: Neke demokrate će izaći na izbore, ali kao grupe građana!

RSS SIA

 • Beograd: Uhapšene lažne hodže!
  Beogradska policija uhapsila je R. J. (29) i DŽ. J. (25) zbog sumnje da u Srbiji izvršili više prevara, tako što su sa Fejsbuk profila "Hodža Mair“ nudili skidanje crne magije i pomoć ljudima u rešavanju različitih problema. The post Beograd: Uhapšene lažne hodže! appeared first on SIA.
 • Dritan Abazović: Ekspertska vlada Crne Gore do 8. Novembra
  Na današnjem sastanku mandatara Zdravka Krivokapića sa predstavnicima koalicija „Za budućnost Crne Gore“, „Mir je naša nacija“ i „Crno na bijelo", dogovoren je koncept ekspertske vlade. The post Dritan Abazović: Ekspertska vlada Crne Gore do 8. Novembra appeared first on SIA.
 • Čedmir Jovanović nije došao na saslušanje, idući put ga privodi policija?
  Čedomir Jovanović, lider LDP, koji je osumnjičen da je krajem jula napao i udario reketom vlasnika Klinike za fizikalnu terapiju Žarka Ivkovića, danas se nije pojavio na saslušanju u Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu The post Čedmir Jovanović nije došao na saslušanje, idući put ga privodi policija? appeared first on SIA.
 • Veljko Ražnatović pobedio pa odustao od prvenstva zbog povrede ruke
  Srpski kruzeraš Veljko Ražnatović (23) teško je podneo vest koju mu je saopštio doktor na  merenju za polufinalni meč državnog prvenstva protiv Milosava Savića u Smederevu. Naime, Veljko je prošao vagu, bio spreman da izađe u ring uprkos povredi za koju je znao još od četvrtka kada je išao na snimanje, ali doktorova je bila […]
 • Banja Luka: Odlaganje skupa „Smisao srpskog svijeta“ zbog epidemiološke situacije
  SNP – Izbor je naš donio je odgovornu odluku da, zbog teške epidemiološke situacije u regionu, odloži najavljeni i već pripremljeni skup „Smisao srpskog svijeta“, koji je trebalo da se održi u Banja Luci u subotu 31. oktobra 2020. Ovakvom odlukom sprječavamo mogućnost ugrožavanja zdravlja učesnika koji su trebali doći iz Srbije, Crne Gore i […]

Bivši predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac izjavio je kako bi on, da je jedan od lidera opozicije, javno tražio razgovor sa predsednikom države i Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem.

„I u ratu suprostavljene strane nalaze način da razgovaraju. Očigledno su se u Srbiji desile takve promene da je svaki dijalog unapred osuđen bez obzira na mogući ishod“, rekao je Šutanovac, na pitanje da li bi razgovarao sa Vučićem.

Kako je još rekao, „danas se svi pozivaju na Đinđića, a niko ne bi da guta žabe“.

Šutanovac, koji je danas predsednik Saveta za strateške politike, rekao je da od 2012. nijedan poslanik DS nije napustio poslanički klub i prešao u neku drugu stranku.

„Ne verujem lično da neko razmišlja o tome da se nađe na nekoj drugoj izbornoj listi, ali postoji mogućnost da će na lokalu, čak i visoki finkcioneri DS organizovati grupe građana ne bi li izašli“, rekao je Šutanovac.

On je rekao da je odluka o bojkotu izbora unela mnogo konfuzije u biračko telo, „pre svega kod onih građana koji ne podržavaju Aleksandra Vučlća i njegov režim, a u isto vreme očekuju odredjenu akciju i jasnu političku ponudu opozicije, sa jasnim stavovima i programima koji bi ih motivisali da se bore“.

„Dobrom delu gradjana Srbije ta odluka izgleda kao predaja, a i trenutno stanje je takvo da su ljudi nemotivisani i biće mnogo teško izvesti aktivan bojkot, pogotovo u uslovima proglašenja sedam meseci pre izbora“, rekao je Šutanovac.

RSS Sport – Dnevni sportski list

Pokrenite komentarisanje

Ostavite komentar: