UONS: Protest zbog hapšenja novinara Dejana Neškovića

RSS SIA

 • Beograd: Uhapšene lažne hodže!
  Beogradska policija uhapsila je R. J. (29) i DŽ. J. (25) zbog sumnje da u Srbiji izvršili više prevara, tako što su sa Fejsbuk profila "Hodža Mair“ nudili skidanje crne magije i pomoć ljudima u rešavanju različitih problema. The post Beograd: Uhapšene lažne hodže! appeared first on SIA.
 • Dritan Abazović: Ekspertska vlada Crne Gore do 8. Novembra
  Na današnjem sastanku mandatara Zdravka Krivokapića sa predstavnicima koalicija „Za budućnost Crne Gore“, „Mir je naša nacija“ i „Crno na bijelo", dogovoren je koncept ekspertske vlade. The post Dritan Abazović: Ekspertska vlada Crne Gore do 8. Novembra appeared first on SIA.
 • Čedmir Jovanović nije došao na saslušanje, idući put ga privodi policija?
  Čedomir Jovanović, lider LDP, koji je osumnjičen da je krajem jula napao i udario reketom vlasnika Klinike za fizikalnu terapiju Žarka Ivkovića, danas se nije pojavio na saslušanju u Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu The post Čedmir Jovanović nije došao na saslušanje, idući put ga privodi policija? appeared first on SIA.
 • Veljko Ražnatović pobedio pa odustao od prvenstva zbog povrede ruke
  Srpski kruzeraš Veljko Ražnatović (23) teško je podneo vest koju mu je saopštio doktor na  merenju za polufinalni meč državnog prvenstva protiv Milosava Savića u Smederevu. Naime, Veljko je prošao vagu, bio spreman da izađe u ring uprkos povredi za koju je znao još od četvrtka kada je išao na snimanje, ali doktorova je bila […]
 • Banja Luka: Odlaganje skupa „Smisao srpskog svijeta“ zbog epidemiološke situacije
  SNP – Izbor je naš donio je odgovornu odluku da, zbog teške epidemiološke situacije u regionu, odloži najavljeni i već pripremljeni skup „Smisao srpskog svijeta“, koji je trebalo da se održi u Banja Luci u subotu 31. oktobra 2020. Ovakvom odlukom sprječavamo mogućnost ugrožavanja zdravlja učesnika koji su trebali doći iz Srbije, Crne Gore i […]

Udruženje onlajn novinara Srbije najoštrije osuđuje jučerašnje hapšenje glavnog i odgovornog urednika medijske kuće Srpski narodni info i člana Upravnog odbora UONS-a Dejana Neškovića u Velikoj Plani koji se trenutno nalazi u istražnom zatvoru u Smederevu.

Ovo je još jedno u nizu, treće po redu (!) hapšenje članova i funkcionera Udruženja onlajn novinara Srbije zbog javno izrečene misli i kritike predstavnika aktuelne vlasti u Srbiji.

Zabrinjava činjenica da je Nešković uhapšen samo četiri sata nakon gostovanja opozicione političarke dr Jovane Stojković, predsednice koalicije “Čuvari Srbije” u studiju televizije Srpski narodni info i šest sati nakon javne kritike predsednika opštine Velika Plana Igora Matkovića koji je, prema iskazu Neškovića, zahtevao od policije njegovo hapšenje.

UONS će se već danas obratiti svim međunarodnim instancama za zaštitu novinara i svim organizacijama u Srbiji i svetu za zaštitu ljudskih prava, kao i ministrima policije i pravosuđa Srbije, zahtevom da se Nešković odmah pusti iz pritvora i da se brani sa slobode.

RSS Sport – Dnevni sportski list

Pokrenite komentarisanje

Ostavite komentar: