“Vera je gola”: Promocija kultnog romana u restoranu “Zemunica” u Petak 7. Juna

RSS SIA

 • Beograd: Uhapšene lažne hodže!
  Beogradska policija uhapsila je R. J. (29) i DŽ. J. (25) zbog sumnje da u Srbiji izvršili više prevara, tako što su sa Fejsbuk profila "Hodža Mair“ nudili skidanje crne magije i pomoć ljudima u rešavanju različitih problema. The post Beograd: Uhapšene lažne hodže! appeared first on SIA.
 • Dritan Abazović: Ekspertska vlada Crne Gore do 8. Novembra
  Na današnjem sastanku mandatara Zdravka Krivokapića sa predstavnicima koalicija „Za budućnost Crne Gore“, „Mir je naša nacija“ i „Crno na bijelo", dogovoren je koncept ekspertske vlade. The post Dritan Abazović: Ekspertska vlada Crne Gore do 8. Novembra appeared first on SIA.
 • Čedmir Jovanović nije došao na saslušanje, idući put ga privodi policija?
  Čedomir Jovanović, lider LDP, koji je osumnjičen da je krajem jula napao i udario reketom vlasnika Klinike za fizikalnu terapiju Žarka Ivkovića, danas se nije pojavio na saslušanju u Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu The post Čedmir Jovanović nije došao na saslušanje, idući put ga privodi policija? appeared first on SIA.
 • Veljko Ražnatović pobedio pa odustao od prvenstva zbog povrede ruke
  Srpski kruzeraš Veljko Ražnatović (23) teško je podneo vest koju mu je saopštio doktor na  merenju za polufinalni meč državnog prvenstva protiv Milosava Savića u Smederevu. Naime, Veljko je prošao vagu, bio spreman da izađe u ring uprkos povredi za koju je znao još od četvrtka kada je išao na snimanje, ali doktorova je bila […]
 • Banja Luka: Odlaganje skupa „Smisao srpskog svijeta“ zbog epidemiološke situacije
  SNP – Izbor je naš donio je odgovornu odluku da, zbog teške epidemiološke situacije u regionu, odloži najavljeni i već pripremljeni skup „Smisao srpskog svijeta“, koji je trebalo da se održi u Banja Luci u subotu 31. oktobra 2020. Ovakvom odlukom sprječavamo mogućnost ugrožavanja zdravlja učesnika koji su trebali doći iz Srbije, Crne Gore i […]

U petak, 7. juna u 19h u restoranu „Zemunica“ u Zemunu održaće se promocija romana „Vera je gola“ autorke Ane Jovanović, u izdanju kuće „Krik“.

„Vera“ je knjiški prvenac autorke iz Negotina koja piše poeziju i prozu. Uređuje blog „Poštena Vlajna“ (www.postenavlajna.wordpress.com/) i autor je na portalu „Konkretno“ (www.konkretno.co.rs). Objavljivana je u velikom broju književnih časopisa i zbirki, od kojih izdvaja: književni fanzin „Zeleni konj“ (umetnički centar „Zemoon“), zbirka priča „357“ (Književne vertikale), časopis Buktinja (Krajinski književni klub) i dva međunarodna zbornika „Pomodarje Svetoj Anastasiji“ (SKANU) i „Mesopotamija 2018“ (Kulturni centar „Mesopotamija“). Dobitnik je nagrade žirija na Evropskom festivalu poezije u Rumuniji 2019.

O knjizi autorka kaže: „Rođena je na caričin rez. To je onaj životni presek (ili rez) sa jednim delom istog. Kad ga presečete na pola i prvu polovinu bacite u vodu kao mačiće, usmrtite je da bi se rodila ova druga. Porođaj nije bio toliko težak koliko dugotrajan. Ona je vanbračno dete, ali rođeno u dubokoj emotivnoj vezi mene sa sobom. Rođena je s višestrukim poremećajem ličnosti – ima ih dovoljno da joj ne bude dosadno, a ni drugima u njenom društvu.“

Recenzent knjige, profesor književnosti i pisac Olja Novaković, kaže: „Vera je gangbang sa Milerom, Bukovskim i markizom De Sadom. Teška. Preintenzivna. Izazov. Prvu stranicu otvarate isključivo na svoju odgovornost.“

Moderator večeri biće Jelena Simeonović Dilber, lektor, žensku stranu medalje držaće i Olga Tomović, urednica portala „Konkretno“, zatim tu su momci iz benda „Mostonga“, gost nam je Vladimir Bajić Baja, istoričar i novinar, a ovoga puta u ulozi muzičara sa svojim projektom „Hirurgija“. Za vreme promocije održaće se i izložba aktova fotografske grupe „Salon des Refusé“.

RSS Sport – Dnevni sportski list

Pokrenite komentarisanje

Ostavite komentar: