„Vera je gola“: Promocija kultnog romana u restoranu „Zemunica“ u Petak 7. Juna

U petak, 7. juna u 19h u restoranu „Zemunica“ u Zemunu održaće se promocija romana „Vera je gola“ autorke Ane Jovanović, u izdanju kuće „Krik“.

„Vera“ je knjiški prvenac autorke iz Negotina koja piše poeziju i prozu. Uređuje blog „Poštena Vlajna“ (www.postenavlajna.wordpress.com/) i autor je na portalu „Konkretno“ (www.konkretno.co.rs). Objavljivana je u velikom broju književnih časopisa i zbirki, od kojih izdvaja: književni fanzin „Zeleni konj“ (umetnički centar „Zemoon“), zbirka priča „357“ (Književne vertikale), časopis Buktinja (Krajinski književni klub) i dva međunarodna zbornika „Pomodarje Svetoj Anastasiji“ (SKANU) i „Mesopotamija 2018“ (Kulturni centar „Mesopotamija“). Dobitnik je nagrade žirija na Evropskom festivalu poezije u Rumuniji 2019.

O knjizi autorka kaže: „Rođena je na caričin rez. To je onaj životni presek (ili rez) sa jednim delom istog. Kad ga presečete na pola i prvu polovinu bacite u vodu kao mačiće, usmrtite je da bi se rodila ova druga. Porođaj nije bio toliko težak koliko dugotrajan. Ona je vanbračno dete, ali rođeno u dubokoj emotivnoj vezi mene sa sobom. Rođena je s višestrukim poremećajem ličnosti – ima ih dovoljno da joj ne bude dosadno, a ni drugima u njenom društvu.“

Recenzent knjige, profesor književnosti i pisac Olja Novaković, kaže: „Vera je gangbang sa Milerom, Bukovskim i markizom De Sadom. Teška. Preintenzivna. Izazov. Prvu stranicu otvarate isključivo na svoju odgovornost.“

Moderator večeri biće Jelena Simeonović Dilber, lektor, žensku stranu medalje držaće i Olga Tomović, urednica portala „Konkretno“, zatim tu su momci iz benda „Mostonga“, gost nam je Vladimir Bajić Baja, istoričar i novinar, a ovoga puta u ulozi muzičara sa svojim projektom „Hirurgija“. Za vreme promocije održaće se i izložba aktova fotografske grupe „Salon des Refusé“.

Pročitajte i ovo:

Ostavite komentar

%d bloggers like this: