Političar i bivši funkcioner SNS-a Saša Mirković, a danas nosilac grupe „Svi za Zaječar“  objavio je javni apel svim političkim strankama, da bojkotuju sve lokalne izbore, dok se zahtevi studenata ne ispune u potpunosti. Mirković naglašava, da će i on kao nosilac liste, prvi započeti bojkot, dok se protesti koji se održavaju širom Srbije već nekoliko dana, ne ispoštuju.

Samo saopštenje bez ikakve modifikacije prenosimo u celosti:

„Dok se ne ispune zahtevi studenata koji i u Zajecaru kao i u svim drugim gradovima protestuju protiv diktature, gg „Svi za Zajecar“, nece ucestvovati na lokalnim izborima iako smo predali listu i nalazimo se pod rednim brojem 5.

Naime, u Zajecaru se danas brani demokratija i izborna volja gradjana. Aleksandar Vucic je uzurpirao protivzakonito gradsku izbornu komisiju i biracke odbore, tako sto ima 70% clanova a sa SPS 85% clanova kako gradske izborne komisije, tako i birackih odbora. Ostalih 15% clanova GIK ima nasa lista.

Mi smo nase clanove GIK povukli iz daljeg rada jer necemo da ucestvujemo u radu GIK koja ima apsolutno protivzakonit sastav po Zakonu koji kaze da nijedna politicka partija NE SME da ima vise od 50% clanova GIK ili RIK!

Osim njih mi jedini imamo clanove GIK u stalnom sastavu, i jedini branimo izbornu volju gradjana.

Na lokalnim izborima u Zajecaru se sprema nova izborna kradja, koja treba u tisini da obezbedi legitimitet predsednickih izbora koji su evidentno pokradeni.

Mi kao ozbiljni ljudi ne zelimo da dajemo legitimitet ovakvom prekrajanju izborne volje gradjana i necemo da nastavimo sa izbornim radnjama sve dok se ne ISPUNE ZAHTEVI STUDENATA koji protestuju upravo zbog istih stvari.

Podrzavamo proteste studenata i stacemo na začelje kolone da se ovako nesto vise nikad ne bi dogadjalo u Srbiji, jer hocemo da zivimo u slobodnoj i normalnoj a ne partijskoj drzavi.

Pozivamo sve ostale ucesnike na lokalnim izborima u Srbiji da slede nas primer i time pokazu da nisu deo masinerije koja vrsi kradju izbora i ucenjivanje gradjana.

Pozivamo: Dveri, Demokratsku stranku, LDP, SRS, PUPS, SDS, Novu stranku, Zivim za Krajinu, Dosta je bilo da isto urade i time pokazu da zaista podrzavaju borbu protiv prekrajanja izborne volje gradjana i borbu protiv diktature! Napominjemo da nijedna od ovih lista nema NIJEDNOG clana u stalnom sastavu Gradske izborne komisije, kao ni clana birackog odbora, OSIM NAS!“

Stoji u saopštenju liste „Svi za Zaječar“.