Povodom predstojećih lokalnih izbora u Zaječaru, i zakulisnih radnji tamošnjih naprednjaka, saopštenjem za javnost oglasila se lista „Istrajno, časno za život“, koju predvodi nekadašnji gradonačelnik Zaječara i narodni poslanik Saša Mirković, koje prenismo u celini:

„Gradska izborna komisija u Zaječaru je apsolutno neregularna, nelegitimna i protivzakonita, zato što većinu od 60% članova GIK ima jedna partija, sa liste SNS i na taj način će svojim manipulisanjem pokušati da prekroji izbornu volju građana.

IVAN JOKOVIĆ: ČOVEK KOJI VOLI DA KRADE NA IZBORIMA

To im Zaječarci neće dozvoliti. Iako je u izbornu krađu 2012. godine bio umešan sa strane onih koji su pokrali izbore, Ivan Joković i njegova odbornička grupa koja se nalazi na listi Aleksandar Vučić, on učestvuje ponovo u izbornim manipulacijama.

Svi ostali koji ćute o tome, znači da saučestvuju u pripremljenoj krađi iz kuhinje naprednjaka. Pozivam sve učesnike da dignu svoj glas protiv ovakvog skrnavljenja izbornog procesa i uvođenje u pripremu krađe glasova na lokalnim izborima 23. Aprila u Zaječaru.

Pozivam predsednika GIK da podnese ostavku ako je stvarno advokat po struci, a privremeni organ Grada Zaječara da promeni strukturu GIK i roku od 48 sati, da bi mogli da nastavimo sa započetim izbornim radnjama.

Nismo vam dozvolili krađu tada, pa nećemo ni sada, iako ste već sve za nju pripremili.“

Saša Mirković, lista „Istrajno, časno za život“