Zelena stranka: SARADNJA U REGIONU, A NE PROVOKACIJE

Predsednik Zelene stranke, mr Goran Čabradi i član Predsedništva Zelene stranke, Slobodan Cvetković sastali su se u Zagrebu sa potpredsednikom stranke Održivi razvoj Hrvatske (ORAH), Darkom Stošićem.
ORAH predstavlja stranku koja je punopravna članica European Green Party (EGP). Sa našom Zelenom strankom sarađuje od ranije, i zajedno se zalažemo za širenje zelenih ideja u regionu.
Tema ovog sastanka bila je aktuelna politička situacija i smirivanje političkih tenzija koje izazivaju političke elite u našim zemljama.
„Zajednički stav je da su smirivanje tenzija i zajednički projekti na kojima treba da radimo od primarnog značaja, kako za obe zemlje, tako i za sam region. I Srbija i Hrvatska dele manje-više iste ili slične probleme i upravo iz tog razloga zajednički i treba da reagujemo. Razlika je u tome što je Hrvatska u Evropskoj uniji, a Srbija teži ka tome”, istakao je tom prilikom, mr Goran Čabradi.
„Delegiranjem zelenih ideja u društvo tenzije i razlike na nacionalnom nivou bi otišle u prošlost. I Zelenu stranku i ORAH interesuje sadašnjost i budućnost. Vraćanjem u prošlost, dokazivati ko je više ili manje kriv, besmisleno je i krajnje kontraproduktivno za obe zemlje i obostrani razvoj i napredak. Toliko toga ima što naše zemlje povezuje i na čemu zajednički možemo i treba da radimo”, dodao je Čabradi.
Dogovorena je još intenzivnija saradnja Zelenih u regionu, kako bismo učinili sve da prevagne saradnja, a ne provokacije.

Šta mislite o ovome?

Ostavi komentar

Tvoja mejl adresa neće biti objavljena.


*