Montirana hapšenja, mučenja u pritvoru i montirani procesi, po svemu sudeći Sašu Mirkovića nisu uplašili, naprotiv, stiče se utisak da je  čvrsto rešen da sve izdrži i kandiduje se za gradonačelnika Beograda, i po njegovom uvek pozitivnom stavu, naravno i pobedi.

On kaže: „Ja sam u porazima slabo učestvovao. Proverite!“

Upoznati ste sa svakim periodom rada i aktivnosti Saše Mirkovića, njegovom političkom karijerom i njim kao čovekom. Ne krije svoje uspehe, ne veliča ih, ali ne krije ni propuste. Najbliži saradnici znaju da je uvek spreman da se uklopi i nađe kompromis ukoliko tome ima mesta, ipak nikad nije tolerisao dvoličnost i saradnike sa previše nejasnih stavova. Ipak Mirković definitivno nije to što mu se iz centara moći želi prikalemiti, a hajka na njega traje već nekoliko godina, menja svoj oblik i sistem pritiska ali kao što vidimo, osim da ga  maltretiraju, kinje i stresiraju, kao i sve članove njegove porodice, ne mogu mu dokazati ništa.

Zašto?

Zato što su sve to jednostavno neistine i izmišljotine.

Nije mu svojstveno da naširoko i nadugačko priča o svojim mukama, ali ovo što mu se  dešava je van svakog nivoa civilizovanog i demokratskog društva, koje je, baveći se politikom, želeo da učini boljim i pristojnijim, kako često ističe

Sa druge strane Mirkovićev Pokret „CELA SRBIJA“ raste svakodnevno i ima sve veći broj pristalica a to nije na ruku onima koji bi vlast zadržali još neko vreme. Vučić je u paničnom strahu jer zna da Mirkovič može veoma snažno uticati na zaustavljanju njegovog besomučnog RAZARANJE SRBIJE a našu lepu Srbiju, sa svojim istomišljenicima povesti putem ozdravljenja, mira, uz uživanje svih sloboda, bez straha, ka definitivnoj stabilnosti.

Nedavno se sa svojim Pokretom priključio Narodnom radničkom pokretu, ubeđen da je obostrano prepoznat isti programski cilj i način delovanja, tako da će ubuduće na izborima ova dva pokreta nastupati zajedno.

Vilibald Erić, visoki funcioner Narodnog radničkog pokreta je u nekoliko navrata komentarisao izmišljeni proces protiv Mirkovića na Twitter- u i napisao:

– Novinari nikad nisu istraživali lažne dokaze po kojima je Mirković pritvoren. Da li postoje slobodni mediji … ili su to samo hrabri TW i FB.

prinscreen twitter

On i ilustruje svoj tvit:

prinscreen twitter

U nastavku svog komentara Erić dodaje:

Srbiji nisu potrebni teoretičari, umišljeni političari i patološki lažovi koji samo na rečima i pod prisilom drugih imaju uspeha. Srbiji trebaju praktičari, ljudi iz naroda koji će povesti narod i ostati uz njega, a ne po preuzimanju vlasti napraviti distancu i zavesti diktaturu.

Timočka KRAJINA

U Timočkoj krajini, po svemu sudeći Ničić uveliko pravi svoj- alternativni SNS koji će prulikom slabljenja Vučića uvesti u drugu političku priču gledajući opet na svaki način da sakrije svoj kriminal koji 12 godina razarao Zaječar.
Iz Narodnog radničkog pokreta, kao i sam gospodin Mirković poručuju mu neće to dozvoliti, jer taj politički licemer do juče za reginalizaciju, iznenada je postao CENTRALISTA da ne bi bio procesuiran zbog prodaje Toplane i rukometnog kluba, preko kog je nestalo preko 2 milijarde dinara.  Umesto da se bave time, istrazni organi oni se bave dečijim paketićima a kriju Ničićev kriminal.

STOJIM iza svake reči koju sam izgovorio o Vučiću i Ničiću i nemam nikakav problem da kažem sve ponovo, pa mogu opet da me uhapse, muče u pritvoru, lažno optužuju jer imaju celu privatizovanu policiju i dobar deo pravosuđa na svom „platnom spisku“ koje sudi politički a ne po zakonu–  poručio je Mirković nedavno u jednom od autorskih tekstova i dodaje: Nikada se neću predati u ustuknuti pred kriminalcima koji se trenutno nalaze u SNS.

Oni još uvek nisu našli onog ko je bacio bombu na porodičnu kuću Saše Mirkovića, kao što nisu našli ni one koji su naredili paljenje Američke ambasade, …..  Znate li zašto? Zato što se nalaze među njima. Presude koje su juče izrečene vezane za paljenje američke ambasade govore u prilog tome. Postoje krivci, priznaju delo ALI KAZNENIH MERA – NEMA

Ne stidim se toga što sam uhapšen od strane ove dvojice i njihovih satrapa, stideo bih se da me uhapse pošteni ljudi.

MONTIRANI PROCES I DRUGI DETALJI

Tužioc u montiranom procesu protiv Mirkovića u vezi novogodišnjih paketića, radi po nalogu dvojca Ničić – Vučić, a i posle ročišta na kojem je vlasnik OFY Company nedvosmisleno rekao da nije dogovarao nikakvu nabavku i realizaciju kupovine novogodišnjih paketića sa Mirkovićem, glavni pretres je odložen za 01. decembar, očigledno da bi se sačekalo da prođu Lokalni izbori u Negotinu, a njegov politički uticaj svede na nulu. Ipak timočani su sve više ubeđeni da ovaj proces jedna velika i sramotna farsa, što možete proveriti na ulicama gradova Istočne Srbije.
Takođe je i zahtev Mirkovićevog advokatskog tima, da mi se ukine kućni pritvor, jer razlozi za to ne više postoje, a na taj način mu se onemogućava da se bavi svojim poslovima, obezbeđivanjm egzistencije svojoj porodici a i proces je već ušao u treći mesec je ODBIJEN, iako se on redovno odazivao svim pozivima a i ponuđene su sve mere obezbeđenja, od pasoša do garancija u obliku nekretnina i novčanog iznosa.
Mislimo da je to ništa drugo do iživljavanje vlasti nad sudbinom Mirkovićeve porodice i njegovog profesionalnog i ličnog integriteta.
Printscreen Tanjug INFO
Mirković je još jednom, na nedavno održanom glavnom pretesu istakao da kao odbornik, predsednik Skupštine i narodni poslanik, nije bio deo izvršne vlasti da bi bilo kome naređivao.
Nedavno je izjavio: Stidim se, kako kaže sto sam vodio kampanju Vučiću 2013 i 2014 godine, ali sam rešio te greške da ispravim i zato sam iz SNS istupio jos 2015 godine.

Neće me i nisu me slomili, nastavlja Mirković u jednom od svojih ranijih statusa na društvenim mrežama, čak i nasilnim oduzimanjem slobode, jer za razliku od njih ja u pritvoru nisam bio klaustrofobičan i nisam se plašio mraka kao Ničić, a u vezi Vučića i ostalih ćemo tek čuti u vrlo bliskoj budućnosti kakvi su bili i šta su radili.

Vilibald Erić je u jednom svom tvitu napisao i citirao:

screenshot twitter

Mislimo da je ovim sve rečeno i više od toga. Nije teško povezati šta je želeo Erić da kaže i na koga se to odnosi.

Mirković je nedavno na svom Fejsbuk profilu napisao:

Srbija svojoj deci mora da obezbedi da žive u slobodi i bez straha od raznih politički inspirisanih batinaša i kriminalaca. Našoj deci moramo da obezbedimo radna mesta sa normalnim platama a ne okruženje iz kojeg moraju da beže, iz sopstvene zemlje u potrazi za boljim životom i koricom hleba.