Predsednički kandidat Demokratske stranke Srbije (DSS) na predstojećim redovnim predsedničkim izborima biće funkcioner te stranke Aleksandar Popović, potvrdio je danas vršilac dužnosti direktora DSS-a Miloš Jovanović.

aleksandar-popovic

On je na početku sednice Glavnog odbora te stranke, na kojoj treba da se potvrdi učešće DSS-a na predsedničkim izborima, i zvanična kandidatura Popovića za predsednika, kazao da biografija pokazuje da je Popović, „ubedljivo najbolji kandidat za budućeg predsednika Srbije “.

„U izbornu kampanju moramo da uđemo sa verom u Aleksandra Popovića jer sve stvari koje su se ove godine dogodile na svetskom nivou pokazuju da je vera jedan od garanta uspeha”, naglasio je on.

Jovanović je dodao da u narednoj godini postoji mogućnost i za raspisivanja vanrednih paralamentarnih izbora i da će DSS biti spremna da izađe i na te izbore.

On je istakao da bi raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora u narednoj godini bilo skroz neodgovorno i predstavljalo bi poigravanje sa voljom građana te da bi logična reakcija trebala da bude njihov bojkot .

Prema njegovim rečima, DSS čeka otvaranje novog poglavlja rada i da je toj stranci koja sledeće godine obeležava 25 godina postojanja , potrebno obezbediti novi početak, dodavši da u stranci postoji jasan plan obnove.