Boris Tadić: Nije nemoguće da „ujedinjena velika“ DS izađe na izbore

Bivši dvomandatni predsednik Srbije i Demokratske stranke, a sada predsednik SDS Boris Tadić ocenio je da je ujedinjenje u „novu veliku“ Demokratsku stranku „pretpostavka smene režima Aleksandra Vučića“.

On je ocenio da „samo novoizgrađena oragnizacija sa snažnom političkom infrastrukturom i velikim iskustvima pobeda i poraza, a ne ad hok pokreti i NVO, mogu srušiti s vlasti monstrum-političku strukturu SNS-a sa 700.000 sledbenika“.

„Ko to ne razume, ne zna ništa o politici“, kazao je Tadić.

Dodao je da je fomiranje zajedničnog poslaničkog kluba SDS i DS „prvi značajan korak“ ka stvaranju takve organizacije, iza koga bi trebalo da sledi formiranje svih drugih zajedničkih organa do konačnog ujedinjenja, koje po njegovim rečima, mora da se desi što pre.

Upitan da li ujedinjenje u veliku DS može biti korak ka izlasku na izbore, Tadić je kazao da to zavisi od političkih okolnosti koje se kako je ocenio, menjaju iz dana u dan.

„U tom smislu, ujedinjenje može da bude i korak ka još čvršćoj opredeljenosti za bojkot. Međutim, u izuzetno teškim i specifično vanrednim okolnostima jedinstvo opozicije i u toj odluci je od većeg značaja od bilo koje pojedinačne odluke“, naveo je Tadić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.