Boško Obradović zbog duvanja u pištaljku izbačen iz skupštinske sale

Lider Dveri Boško Obradović nalazio se u skupštinskoj sali i nije želeo da je napusti već je duvao u pištaljku, nakon čega je izbačen napolje

On stoji isped mesta gde sede ministri i predsedavajći sednicom, odakle bi, verovatno, trebalo da se obrati premijerka Ana Brnabić.
Obradović, koliko se vidi, ne želi da posluša obezbeđenje i izađe već ogdovara da moraju svi da se drže na rastoranju od njega na dva metra, koliko je propisano zbog koronavirusa.

Skupština danas treba da odluči o ukidanju vanrednog stanja.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković dala je pauzu od 20 minuta kako bi obeđenje „ispratilo“ predsednika Dveri Boška Obradovića koji je danas ušao u salu za zasedanja i duva u pištaljku.

Ona je pozvala službu „za održavanje reda u zgradi Skupštine da ga udalji sa sednice i odredila pauzu do izvršenje mera“.

Pripadnici obezbeđnja izneli su danas oko 10,30 iz sale Skupštine Srbije poslanika Dveri Boška Obradovića nakon što je odbio da napusti zasedanje.
Sednica na kojoj poslanici razmatraju predlog odluke o ukidanju vanrednog stanja prekinuta je pošto je Obradović stao ispred mesta gde sedi predsednica parlamenta Maja Gojković i počeo da duva u pištaljku.

Gojković je zatražila da on izađe i dala pauzu od 15 minuta. Obezbeđenje je najpre pokušalo da Obradovića ubedi da sam izađe, a zatim ga je izbacilo silom.

Nakon što je izbačen, Obradović je u holu Skupštine rekao da je u salu ušao da prenese poruku naroda kako se vlast ponašala tokom vanrednog stanja i borbe protiv pandemije korona virusa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.