U okviru Božićne akcije “Oliver nije zaboravljen”, lideri i predstavnici političkih stranaka iz regiona, medijski radnici i značajni društveni faktori poslali su, posredstvom naše redakcije, Božićnu čestitku još uvek utamničenom Oliveru Ivanoviću.

oliver-ivanovicPodrška Ivanoviću stigla je iz Srbije, Republike Srpske, Crne Gore, a mi objavljujemo prvi deo poruka Ivanoviću….

Milica Đurđević, Zavetnici: Gospodine Olivere Ivanoviću, neka vas Božićna vatra ogreje i ozari pravdom, a Vitlejemska zvezda osvetli puteve ka slobodi. U duhu praznične solidarnosti, naše misli i molitve su danas sa Vama sa željom – da u zdravlju, blagostanju i miru dočekati sledeći praznik na svom ognjištu, u krugu porodice, među svojima. Mir Božiji, Hristos se rodi!

Saša Mirković, Jaka Srbija: Oliveru i njegovoj porodici želim sve što želim i sebi i mojoj porodici. Oni su platili veliku cenu toga što nisu izdajnici. Ipak, ima Gospoda, vratiće to onima koji su ih prodali!

Đurađ Jakšić, Srpska radikalna stranka: Očekujem i želim slobodu za Olivera Ivanovića, time pre što je gotovo sigurno da zatvaranje Srbina u šiptarskom kazamatu ne može biti inspirisano istinom ili bilo kakvim pravnim argumentima, već isključivo drugim razlozima.

Spasoje Tomić, Nova srpska demokratija (Nikšić): Olivere, u ime Božićnog dana neka bude za srpstvo borba neprestana, mislimo na tebe, znaj da nisi sam! Bićeš sledeći Božić  čovek slobodan! Hristos se rodi!

Željko Ćajić, urednik portala Kosmopol.RS i predsednik Slobodarskog pokreta  (Republika Srpska): Gospodine Ivanović, mučite se, patite i stradate, ali sigurno znate i da je Hristos stradao za istinu i pravdu, ali da je Hristos i vaskrsao. Zato u ovo vreme praznika, zajedno se pomolimo da i naša Srbija vaskrsne i oslobodi se, a Vas, kao čoveka koji je stradao, svakako čeka važno mesto u toj slobodnoj Srbiji. S tradicionalnim hrišćanskim pozdravom Vam želim srećan najradosniji praznik: Mir Božji, Hristos se rodi!

Dano Jukić, odlikovani heroj tokom NATO agresije i politički analitičar: Velika podrška Oliveru Ivanoviću u borbi za srpsku pravdu i istinu. Neka mu ovaj veliki praznik da još veću snagu da istraje u toj borbi!

Boško Vukićević, Pokret Sloboda narodu (Crna Gora):  U vreme Božićnih praznika, kada smo svi u lepom raspoloženju, moramo se setiti ljudi koji su se borili za slobodu našeg naroda i protiv otimanja teritorije koja je naše srce i duša, Kosova i Metohije. Jedan od njih, Oliver Ivanović, i dalje je utamničen. Moramo pružiti svu moguću podršku njegovoj porodici i zahtevati njegovo hitno oslobođanje.