U najvećem cirkusu bez šatora na svetu kakav je Srbija, sve je moguće pa i to da jedan Dušan Janjičar bude kandidat za predsednika pomenutog šatora * Bivši komunista i udbaš inače je dobar drug sa albanskim ratnim zločincem Haradinajem a fotografija na kojoj se njih dvojica, kao zaljubljeni muško-muški par, drže za ručice, obišla je planetu * Krajnje je vreme da se neke stvari u Srbiji dovedu u red

haradinaj-i-dusan-janjicar

Došlo je vreme da se i to sazna. Naime, Dušan Janjić je ključni čovek Aleksandra Vučića u protivustavnoj akrobaciji posrednog priznavanja albanske države na Kosovu i Metohiji i glavna veza sa Hilari Klinton i njenim političkim podzemljem!

Janjić je postao član Saveza komunista 1968. godine, a neku godinu kasnije i saradnik dugouhe Službe koja ga je i smestila u kabinet ondašnjeg gradonačelnika Beograda Branka Pešića. Tamo je upoznao sličnog sebi, Slobodana Miloševića, koji ga je opčinio. Bio je i šef kabineta Ivice Račana, hrvatskog člana Predsedništva SKJ. I to je trajalo godinama, sve dok Milošević nije pao. Onda je pobegao u stranku po imenu Socijaldemokratija, koju je vodio pokojni general Vuk Obradović, a koju je on nakon njegove smrti uništio. Opljačkao. Tada su ga mnogi dobro zapamtili. Jedan ga je nazvao lopurdom, jer je donaciju od 5.000 evra, potrošio na svoja lična zadovoljstva. Drugi je podneo krivičnu prijavu protiv njega zbog nekog falsifikata. Treći je tražio njegovu smenu jer je potpisao ugovor o saradnji sa ratnim zločincem Ramušem Haradinajem.

Gurao se Janjić nakon sloma Jugoslavije po raznim evropskim pokretima, sve dok se nije dokopao Koštunice, pa Tadića i konačno Vučića. Onda je jedna Janjićeva stara izjava kod sadašnjeg Vođe dobila snagu političkog manifesta. Naime, ovaj samozvani politički analitičar rekao je i ovako nešto, nakon jedne od svojih poseta američkim službama:

„Stekao sam utisak da je veliki problem što u SAD u stvari nemaju poverenja u naše političare, jer su im oni kada im je bila potrebna pomoć oko Kosova obećavali razne stvari. Oni imaju utisak da ih naši političari lažu, a imaju i neke neostvarive zahteve kao što je, na primer, podela Kosova. Naš plan je da radimo na unutrašnjoj bezbednosti i ekonomskom oporavku, saradnji sa zemljama bivše SFRJ, Albanijom i Albancima u okruženju. Amerikanci žele da podrže one koji žele da sarađuju s kosovskim institucijama na bilo koji način“.

Rečeno-učinjeno! Janjić se dokopao Vođinih fondova, pa se bacio na rešavanje velikoalbanskih poslova. Dapače, na štetu Srba!

Kad bi ovo isto što radi protiv interesa Srbije, Janjić radio u Hrvatskoj, kao hrvatski državljanin, pojeo bi ga mrak zagrebačkih periferija, osvanuo bi negde naduven pored Save ili bi ga našli zauvek usnulog u vlaku bez voznog reda.

No, ovo je Srbija, tu je svaki Janjičar, građanin prvog reda! Zaustavite g. Janjića na ulici. Pogledajte ga u oči. Videćete u njima strah od zla koje je ova protuva učinila sopstvenom narodu…

IZVOR: SIA