Poslanici srbijanskog parlamenta, verovali ili ne, traže veće plate! Iako skupština liči na cirkuc, u nju ne dolaze kad im se ćefne, njima je 100.000 dinara mesečno malo! * Zahtevi narodnih poslanika za povećanje njihovih plata, samo je još jedno u nizu ruganje sirotinji Srbije na čijoj grbači žive politikanti iz svih partija – kaže predsednički kandidat Saša Mirković

skupstina

Ideju o većoj zaradi izneo je bivši muftija Muamer Zukorlić, koji je u jednom izalganju kazao kako nardoni poslanici zaslužuju veću platu.

“Jedno društvo ne može opstati na takvoj nepravi, da s jedne strane imate predstavnike građana sa 80.000 dinara, a s druge zaštitnika gađana sa 400.000 dinara”, rekao je Zurkolić.

Prema Zukorlićević rečima, poslanici su primorani da gledaju kako troše svaki dinar, pa bi tako po njemu plata trebala da bude najmanje 200.000 dinara, a taman kad bi se plata zaštitnika smanjila, naši bi se na istom.

Poslanici uglavnom kažu da treba “deliti sudbinu naroda”, ali se na zaradu žali Milovac Drecun iz SNS, koji kaže da ima platu od 70.000 i paušalo od 30.000 dinara i da s tim novcem izdržava četvoročlanu porodicu ceo mesec, i kako kaže, jedva izgura meseca.

„Zahtevi narodnih poslanika za povećanje njihovih plata, samo je još jedno u nizu ruganje sirotinji Srbije na čijoj grbači žive politikanti iz svih partija. Ako postanem predsednik Srbije, učiniću sve što mogu da promenim ne samo režim, nego i sistem, koji je osmišljen tako da siroti poreski obveznici moraju da izdržavaju partije i političare. Želim Srbiju koja će biti poštena, u kojoj će ljudi koji vrše javne i odgovorne funkcije biti zaista sluge naroda, koji će biti volonteri, a ne paraziti na grbači sirotinje koja glasa za njih na izborima“ – rekao je Saša Mirković, predsednički kandidat naroda.