Bivši šef srbijanske diplomatije Vuk Pozderac-Jeremić, posle nešto manje od dva i po sata, završio je davanje iskaza u svojstvu građanina u SBPOK u vezi sa predmetom ubistva gardista na Topčideru * Jeremić je tokom saslušanja svu krivicu prebacio na preminulog Miodraga Mikija Rakića, nekadašnjeg šefa kabineta Borisa Tadića i šefa Biroa za koordinaciju službi bezbednosti

tadic-i-njegov-decko-jeremic

SVRGNUTI DIKTATOR TADIĆ I NJEGOVA DESNA RUKA JEREMIĆ

Jeremić je tokom davanja iskaza, odgovarajući na pitanja, uglavnom isticao da se ne seća tih događaja, negirajući da je on bio prvi obavešten o tragediji u kasarni u Topčideru.

On je rekao da je za ubistvo gardista prvo obavešten pokojni Miki Rakić, šef svih tajnih službi Borisa Tadića!

Podsetimo, govoreći jutros na RTS o saslušanju Vuka Pozderca-Jeremića u slučaju pogibije gardista, ministar policije Nebojša Stefanović je rekao:

– Ovde je po sredi istina koju traže porodice gardista. Oni traže da Jeremić kaže kako je prvi saznao za njihovu smrt. Apsolutno nema potrebe da ovo koristi za sticanje jeftinih političkih poena. Žao mi je što Jeremić ni pre 12 godina nije dao neku izjavu. Potpuno se spinuje i politički zloupotrebljva tragedija ovih ljudi. Nadam se da neće da se pozivaju na mrtvog Miodraga Rakića – rekao je između ostalog Stefanović.

Jeremić je nakon izlaska iz zgrade SBPOK, međutim, izjavio da smatra da je po sredi pokušaj pritiska na njega u trenutku kada razmišlja o svojim budućim koracima u politici.

– Ja sasvim sigurno neću odustati od svojih planova. Nema čega da se plašim, ali nisam siguran da svi mogu da isto to kažu za sebe kada je reč o mom budućem angažovanju u politici – rekao je Jeremić.

Kako je rekao juče nije bio i stanu kada je dolazila policija, da su neki mediji bili o tome obavešteni u relanom vremenu, te da je došao danas organima rekao sve što zna o tom tragičnom slučaju.

– To nije bilo mnogo, razgovor je efektivno trajao svega 15 minuta…a ostatak vremena smo proveli tehnički radeći na izjavi i sređivanju onoga što će ići kasnije svima onima kojima će ići – dodao je Jeremić.

On smatra da je od ogromnog značaja pre svega zbog porodica, da se tragedija do kraja rasvetli „ali isto tako i zbog ugleda Vojske Srbije kao i zbog celokupnog našeg društva“.

Kako je dodao nije bio u prilici da značajno doprinese istrazi ali se nada da će drugi to biti u stanju i da se slučaj razreši.

Vuk Jeremić je posle davanja izjave odbio da odgovara na pitanja novinara…Ono što u Jeremićevoj izjavi pobuđuje sumnju, prema tvrdnji nekih analitičara, jeste pozivanje na Miodraga Rakića, čoveka koji nije među živima.

Ostaje pitanje zašto je Vuk Jeremić lagao sinoć da je policija došla da ga hapsi kada nije…

Još jedna dilema postoji kada je Jeremić lagao…

Preksinoć na Tviteru gde kaže da se posle četiri godine iz Njujorka vratio u Srbiju ili danas kada tvrdi da je bio ovde svih ovih godina.