Naučni savet fantomske „Srpske Kraljevske Akademije“, koju je osnovao lažni princ (!) Aleksandar Karađozović, a koja navodno baštini tradiciju „najstarije akademije na Balkanu“, sa preko 120 lažnih doktora nauka, profesora univerziteta, javnih i sportskih ličnosti, podržao je Aleksandra Vučića za predsednika Srbije * Među lažnim akademicima ove falš akademije nalaze se i televizijski voditelji Jovana i Srđan koji uređuju jutarnji program zloglasne televizije Pink, u vlasništvu crvenog tajkuna Željka Mitrovića

Savet je na kratkoj sednici sa samo tom tačkom dnevnog reda konstatovao da Vučić „ima konrektne predloge i planove za boljitak nacije i društva, da je čovek koji je cenjen u Evropi i svetu, jer se bori za mir i stabilnost na Balkanu, da želi što stabilniju i mirnu državu“, navodi se u saopštenju te institucije.

Lažni akademici Željka Mitrovića

Članovi Akademije ocenjuju i da Vučić ima podršku Istoka i Zapada.

– Istoka, svakako Rusije kao vekovnog prijatelja nas Srba, i Zapada, posebno nove Trampove adaministracije koja se, za razliku od prethodnih, ne meša u unutrašnje stvari Srbije – navodi se u saopštenju.

Podršku Vučiću za predsednika, pored ostalih, dali su članovi Akademije prof.dr Miljko Ristić, prof. dr Branislav Talić, prof. dr Radan Džodić, prof. dr Slavica Đukić Dejanović, glumac Mihailo Miša Janketić, umetnici Zafir Hadžimanov i Neša Lutovac, dr Dragan Damjanović, pisac, kao i još 70 članova.

U telefonskom razgovoru, kako se navodi, podršku Aleksandru Vučiću dali su i ugledni članovi iz inostranstva, među kojima: Prof. dr Nikolaj Romanovič Palejev, prof. dr Majkl Gojko Pravica, princ Đorđe Karađorđević, Majkl Blagoje Radenković, Janko Nikolov Velovski.

Podršku Vučiću za predsednika dalo je i deset uglednih sportista iz svih disciplina, članova Srpske Kraljevske Akademije, navodi se u saopštenju koje je potpisao prof. dr Mirko Kerkez.