Nevladina organizacija Vuka Jeremića CIRSD u 2013, 2014. i 2015. zvanično dobila skoro 3,2 miliona evra donacija * Nezvanično se tvrdi da su donacije u 2016. duplirane, da je silan novac dobio i u kešu * Jeremić i saradnici neće da otkriju finansijere iako je to javna obaveza i krivično delo ako se ne radi transparentno u nevladinoj organizaciji kakva je NVO Vuka Jeremića

cirsd-donacije
Vuk Jeremić, bivši šef diplomatije i visoki funkcioner lopovske Demokratske stranke, i predsednik NVO „Centar za međunarodnu saradnju i održivi razvoj“ (CIRSD), čovek koji se u žutim medijima sve češće pominje kao predsednički kandidat tzv. žute opozicije, za tri godine je uspeo da prikupi 389.658.000 dinara donacija od nepoznatih finansijera iz zemlje i sveta!!!

Kako pokazuju zvanični finansijski izveštaji dostupni na sajtovima državnih institucija, Jeremićev CIRSD dobio je skoro 390 miliona dinara „na ime donacija, dotacija i subvencija“, i to od početka 2013, pa do kraja 2015. godine.

Naterajte ga da prizna
Državne institucije moraju da osiguraju transparentnost i nateraju Jeremića da to objavi na sajtu
Danilo Šuković, bivši član Saveta za borbu protiv korupcije

Istovremeno, kažu podaci, Jeremić je „prodajom roba i usluga“ za ove tri godine zaradio samo 1,3 miliona dinara!

Objaviti spisak

Obavešteni kažu da su donacije Jeremićevom CIRSD-u ove 2016. godine skoro duplirane, a da je silan novac dobio i u kešu, bez evidentiranja u finansijskim izveštajima.

– Vuk i njegovi ljudi su puni kao brod, bukvalno ne znaju šta će sa parama! Pazite, on već nekoliko godina nema drugi posao osim onog u CIRSD-u, a živi kao ruski tajkun. I on i njegovi saradnici lete po celom svetu samo biznis klasom, odsedaju u najboljim hotelima, isplaćuju sebi ogromne plate i dnevnice… Dalje, Vuk i supruga u Njujorku žive na najvišoj nozi, bukvalno kao da su holivudski glumci. Pa odakle sve to?! Ko im daje tolike milionske donacije i sa kojim ciljem?! Ako želi da zaista uđe u trku za predsednika Srbije, Vuk će to morati da objasni – kaže visoko pozicionirani političar, svojevremeno blizak Jeremićev saradnik u Ministarstvu spoljnih poslova.

KRIJE ODAKLE MU PARE KAO ZMIJE NOGE!

Ipak, ni Vuk Jeremić ni njegovi saradnici nisu hteli da nam otkriju ko su sve donatori i za šta su to tačno dali 3,2 miliona evra za samo tri godine.

S druge strane, stručna javnost jednoglasna je u oceni da je Jeremić dužan da objavi spisak svih svojih donatora. Tako Dragan Dobrašinović iz Koalicije za nadzor javnih finansija smatra da je iznos koji je CIRSD dobio „netipično veliki za jednu takvu organizaciju“.

– Zbog Jeremićeve političke budućnosti i ambicija koje pokazuje u javnosti, valjalo bi da što pre objavi spisak svojih donatora, jer bi nam to dosta reklo o njemu i njegovoj politici. Za neku malu lokalnu NVO to i ne bi imalo neki značaj, ali pošto je reč o čoveku koji je imao ozbiljnu političku karijeru, važno je da znamo da li dobija arapske, američke, ruske, tajkunske ili možda neke druge milione – apeluje Dobrašinović.

ZBOG PRIKRIVANJA JAVNIH PODATAKA JEREMIĆ MOŽE DA ZAVRŠI U ZATVORU
I bivši član Saveta za borbu protiv korupcije Danilo Šuković tvrdi da Jeremić treba javno da objavi spisak donacija.

– Sve mora biti transparentno. Jeremić je čovek od ugleda koji je napravio ozbiljne veze. Ipak, važno je da ta imena budu javna, jer se nekada opšti interes može podrediti ličnom interesu ili željama finansijera. Državne institucije moraju da osiguraju transparentnost i nateraju Jeremića da to objavi na sajtu – poručuje Šuković.

Građani Srbije negoduju zbog toga što Jeremić leži na milionima evra a nikada nije uplatio neku donaciji sirotinji ili bolesnima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *