Dosije „Matijević“ (4): GMO paštete sa Vučićevim likom za naprednjačke botove

Novosadska Industrija mesa Matijević, u vlasništvu mesarskog tajkuna Petra Matijevića, pustila je u prodaju i paštete s likom predsednika Srbije Aleksandra Vučića

Pored pašteta s Vučićevim likom, Industrija mesa Matijević prodaje i mesne nareske s čije se ambalaže također smeši predsednik Srbije.

Dio srpskih medija tvrdi kako se deo pašteta deli građanima u sklopu akcija Vučićeve Srpske napredne stranke, a potez mesne industrije naišao je na zgražavanje velikog dela javnosti koji smatra kako Vučić ionako ‘iskače iz paštete’.

Valja napomenuti to da je tokom Vučićeve posete Zagrebu u sklopu hrvatsko-srpskog biznis foruma u Hrvatskoj gospodarskoj komori stigla i Branka Grubor, direktorica Industrije mesa Matijević u vlasništvu Petra Matijevića koji je tokom 80-ih godina prošlog veka bio poznati zagrebački ugostitelj.

Biznismen Petar Matijević vlasnik je desetina preduzeća koja se bave poljoprivredom, trgovinom i ugostiteljstvom, poseduje 27.000 hektara obradivih površina.

U fokus hrvatske javnosti došao je 2015., kada je od Envera Moralića kupio dve poljoprivredne zadruge s 1500 hektara poljoprivrednog zemljišta, čime je postao najveći privatni vlasnik poljoprivrednog zemljišta u Hrvatskoj. Matijević je, kako sam kaže, kupio dve poljoprivredne zadruge, u Starim Jankovcima i Negoslavcima, jer je tamo proveo detinjstvo.

Govoreći o detinjstvu i paštetama, srpski predsednik Aleksandar Vučić nedavno se prisetio jedne ne baš  vesele epizode koju je podelio s građanima Srbije.

Vučić je naime evocirao uspomene iz detinjstva kad ga je otac terao da jede paštetu u crevu kojoj je prošao rok trajanja, kazavši kako je to bilo ‘najodvratnije jelo’ koje je ikad okusio. Da li je Vučiću Matijevićeva pašteta boljeg ukusa, teško je reći jer se srpski predsednik o tome još uvek nije izjasnio.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *