Dosije „Matijević“ (6): Prodali crvljivu džigericu pa teraju kupce da je prokuvaju

 

Beograđanka D. G. (35) je sa verenikom M. N. (38) kupila džigericu u mesari „Matijević“ u Beogradu iz koje su izmileli crvi! Kako bi zajedno upozorili narod u Srbiji da pazi šta kupuje i da se ne truje, objavili su to na svojim profilima na društvenim mrežama ali i medijima. 

– Te večeri je moja majka oko 19.30 časova kupila džigericu u prodavnici “Matijević“ kod pijace Đeram. Ona tu godinama kupuje meso, kao i hranu za pse i mačke, i u prodavnici je odlično poznaju – počinje priču D. G. – Kad je došla kući i otkrila crve u džigerici, cela porodica je bila zgrožena. Neverovatno! Odmah smo slikali taj užas, a zatim smo hteli to da vratimo u prodavnicu. Međutim, kako prodavnica radi do 20 časova, kad smo se vratili nije bilo nikog. I to je možda i boljeuzeli bi crvljivo meso, izvinili se i niko posle ništa ne bi mogao da dokaže – kaže D.G.

A onda je pokušala da kontaktira i tržišnu inspekciju.

– Postoji dežurna inspekcija, odmah isto veče sam zvala, ali njih nismo mogli da dobijemo na telefon. Pisala sam i mejlove, poslala im fotografije – čuvam svu tu prepisku. Mejlove sam zatim poslala i medijima.

A vi malo prokuvajte džigu…

Fotografije su objavljene i na Fejsbuku – reakcije su bile trenutne. Ljudi su počeli da dele slike između sebe i upozoravaju jedni druge na ono što se desilo našoj čitateljki. Videćemo kako će reagovati kad čuju nastavak priče, koji je, najblaže rečeno, sablažnjujuć.

D.G. i M.N. sa novinarima
– I pored našeg porodičnog dogovora da više nikad ne kupujemo tamo, moja majka je otišla ponovo, ne rekavši mi to do pre neki dan. Već sam vam rekla da je tamo dobro poznaju – sačekali su da se raščisti gužva i pitali je: “A vi ste kupili crvljivu džigericu?“. Moja majka je potvrdila i pitala kako oni to znaju, na šta su oni rekli da su pogledali film iz sigurnosne kamere i ustanovili ko je kupac!? Kad ih je majka pitala i da li znaju ko joj je prodao takvu džigericu, odgovor je bio: “Znamo. Šefica“. A onda joj je na kasi radnica dala neverovatan savet: “Trebalo je da stavite tu džigericu u vodu, da je prokuvate, pa da sve što ne valja izađe napolje“. Da li je moguće tako nešto reći?! – u neverici se pita D. G.

Ljudi, budite oprezni

Motiv ovog obraćanja javnosti nije osvetničke a ni finansijske prirode.

D. G. i njena porodica nemaju namere da tuže bilo koga.

– Rekao nam je veterinar da smo mogli sa tim mesom da odemo i dobijemo potvrdu o čemu je reč, s čime bismo mogli da tužimo “Matijevića“ Ovo se ne dešava samo u “Matijeviću“, već u gotovo svim našim trgovinama ili trgovinskim lancima. Strašno je to. Ma ne interesuje me “Matijević“, ovo radim zbog svih građana koji su se javili, zbog naroda koji se interesuje šta jede. Da su bar ćutali kad su uhvaćeni na delu… To ne može tako, nije u redu – zaključila je D. G.

One thought on “Dosije „Matijević“ (6): Prodali crvljivu džigericu pa teraju kupce da je prokuvaju

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *