Nekada omiljeni kadar zloglasne Danice Drašković, supruge poznatog političkog prevrtača Vuka Draškovića,  i glavni saradnik u Timočkoj krajini još zloglasnijeg Mlađana Dinkića, bivši gradonačelnik Zaječara koji je ojadio ovaj grad, Boško Ničić, iako ima sumnjivu prošlost, planira da se opet kandiduje za prvog čoveka Zaječara na predstojećim lokalnim izborima u ovom gradu* Svojevremeno je Ničić odgovarao na pitanja inspektora policije o mahinacijama s mazutom * Ničić je tada probao da krivicu prebaci na svog tadašnjeg saradnika Ivana Jokovića zvanog Labud, iako je sasvim jasno da je upravo Ničić inicijator muljanja s mazutom * Prema nekim saznanjima, aferu „Mazut“ zataškao je lično ozloglašeni Mlađan Dinkić, da njegov pulen za Timočku krajinu, Boško Ničić, ne bi pao i povukao celu vladajuću političku garnituru u Zaječaru sa sobom

BOŠKO NIČIĆ SASLUŠAVAN I PRESLIŠAVAN U POLICIJI

ZAJEČAR – Gde su pare građana Zaječara?!
Boško Ničić, bivši gradonačelnik Zaječara i nekada blizak saradnik Mlađana Dinkića, čak tri sata je saslušavan u zaječarskoj policiji! Ničić je po izlasku iz zgrade policije rekao da je tamo tobože dao izjavu povodom krađe stvari iz njegovog kabineta u vreme dok je upravljao Zaječarom, međutim, pravi razlog njegovog saslušanja je istraga koju po nalogu tužilaštva policija vodi o mahinacijama s mazutom.Platili 430 miliona!!!

Naime, predmet saslušanja Ničića bilo je neosnovano plaćanje mazuta toplani „Moravija energo“, inače u češkom vlasništvu, tokom 2010, 2011. i 2012. godine.

– U vreme dok je Ničić bio gradonačelnik Zaječara, toplani „Moravija energo“ u dva navrata je plaćeno po 150 miliona dinara za mazut, a treći put je plaćeno 130 miliona dinara. To je ukupno 430 miliona dinara, što je oko pet puta više od obaveza gradske uprave prema toj toplani. Kada je Ničić upitan o tome, pokušao je da krivicu prebaci na svog tadašnjeg saradnika Ivana Jokovića zvanog Labud – objašnjava dobro obavešten izvor iz zaječarskog tužilaštva.

Prema rečima našeg sagovornika, Ničić je izjavio da nije znao šta potpisuje.
– Trebalo je da me Joković upozori šta potpisujem. Ja nisam ništa kriv. Zvali ste me da govorim o mazutu, a ništa me ne pitate o krađi stvari iz mog kabineta – besno je uzvratio Ničić inspektorima. On je tada policiji prijavio da je neko upao u njegov kabinet i ukrao mu lične stvari.

Navodno mu nestale neke slike

– U pitanju su fotografije, određena prepiska, kao i neki komadi nameštaja. Osoba koja stoji iza krađe još nije otkrivena – objasnio je naš sagovornik.
Kako saznajemo, policija u Zaječaru će ispitati još nekoliko osoba za koje se sumnja da su umešane u malverzacije s mazutom.

U svojstvu građanina
NAČELNIK POLICIJE: U PITANJU JE PRIVREDNI KRIMINAL!!!

Goran Tomić, načelnik zaječarske policije, potvrdio je da je Boško Ničić došao po pozivu kriminalističke policije u svojstvu građanina.
– On je dao izjavu u vezi sa obradom predmeta o privrednom kriminalitetu – izjavio je Tomić, ali nije želeo da otkriva detalje sa saslušanja.
DINKIĆ SVE ZATAŠKAO!

Prema nekim saznanjima, aferu „Mazut“ zataškao je lično ozloglašeni Mlađan Dinkić, da njegov pulen za Timočku krajinu, Boško Ničić, ne bi pao i povukao celu vladajuću političku garnituru u Zaječaru sa sobom, jer se za vreme vladavine URS-a i Boška Ničića kralo nemilice, non-stop, 24 sata dnevno u Zaječaru.

Zaječarci su tada, u šali, govorili da „Ničić krade kao dragstor, non-stop“ i da čak i kada spava, on sanja da krade…

(nastaviće se…)