Umesto za ekologiju, bivši gradonačelnik Zaječara spiskao 90 miliona dinara iz budžeta na ženski rukometni klub, i čak 10 miliona na putovanja i ručkove sa pićem * Boško Ničić je sa njegovim saradnicima ojadio Zaječar i ostavio ga u dugovima od čak 2,5 milijarde dinara * Ekološki savez Srbije zahteva da se Ničić već jednom uhapsi, da mu se oduzme imovina stečena nelegalnim putem i da se obešteti ekološki fond Zaječara novcem oduzetim od Ničića
ZAJEČAR –  Bivši gradonačelnik Zaječara i desna ruka zloglasnog Mlađana Dinkića, Boško Ničić i njegove saradnice Jasmina Gačević Mladenović i Vesna Perović Kurko, terete se da su oštetili budžet Grada Zaječara za više od 100 miliona dinara na ime ekoloških taksi koje su naplaćivali od velikih zagađivača! Dok je grad Zaječar kuburio s pijaćom vodom, Ničić je bahato trošio milione sa svojom svitom!
– Ničić, Jasmina Gačević Mladenović, načelnica gradske uprave, i Vesna Perović Kurko, načelnica poreske uprave u Zaječaru, prebacili su 90 miliona dinara zaječarskom rukometnom klubu, u koji su dovodili poznate sportistkinje i podizali plate rukometašicama na čak 7.000 evra. Novac koji opština ubira na osnovu ekoloških taksi može se koristiti samo za ekološke poslove Grada, u koje spadaju kupovina novih kontejnera, uređivanje obale Timoka i uklanjanje divljih deponija, i ovo spada u nenamensko trošenje sredstava iz budžeta – kaže izvor iz policijske istrage.– Preostali iznos od 10 miliona dinara Ničić i njegove omiljene saradnice trošili su na putovanja i ručkove, takozvanu reprezentaciju – kaže naš izvor. On navodi i da je dug koji je zatekla aktuelna vlast bio oko 2,5 milijardi dinara!!!

Boško Ničić kaže da nije obavešten o krivičnoj prijavi koja je podneta protiv njega.

– Ne znam ništa o tome. Bože sačuvaj, to veze s mozgom nema – rekao je Ničić. Inače, Ničić predvodi nekakav nazovi pokret Živim za Krajinu, koji je zapravo propali odbor nekadašnjeg Srpskog pokreta obnove, koji je Ničić preveo u kompletu u Dinkićev URS, a kada mu se i URS raspao, onda se Ničić setio da osnuje taj svoj Pokret koji trenutno uživa skromnu podršku u Timočkoj krajini, jer ljudi dobro znaju ko je i kakav je Boško Ničić.

Bivši gradonačelnik
OPTUŽIVAN ZA MALVERZACIJE

Boško Ničić i ranije je bio optuživan za različite malverzacije, pa je nekoliko puta saslušavan u svojstvu građanina zbog zloupotreba u gradskoj toplani i javnom gradskom prevozniku, počinjenih za vreme njegove vlasti. Njega je tada Veselinka Živanović, bivša načelnica urbanizma u Zaječaru, optužila da joj je davao naloge da nelegalno uzima novac!