Ovo nema nigde u svetu, samo u Zaječaru!
Bivši predsednik opštine Zaječara Boško Ničić (URS), koji je na toj funkciji proveo čak devet godina (!) vladajući kao Gadafi (zbog čega je i dobio nadimak „timočki Gadafi“, ali zbog fizičke sličnosti!), imao je u svom kabinetu luksuzno tajno kupatilo, do kojeg je izbušen tajni prolaz * Kupatilo je savremeno opremljeno, ima kadu, ve-ce šolju, bide (?!), lavabo i aparat za sušenje ruku * Ničić je novinarima rekao da je to kupatilo navodno služilo da se „tuširaju ambasadori“ ali nije umeo da objasni otkud onda bide u tom kupatilu * Zaječarci kažu da je Ničić to kupatilo koristio kao „jebarnik“

Slučajno otkrili prolaz

– Kad sam posle mesec dana u kancelariji slučajno otkrio tajni toalet zakamufliran na dnu hodnika, nisam mogao da verujem! Zatekli smo novine i časopise unutra i evidentno je da je kupatilo korišćeno. Nezvanično sam saznao da je za pravljenje tog toaleta potrošeno 6.000 evra. Nije mi jasna takva nebuloza i ko se tu kupao – kaže Ognjenović, naslednik Boška Ničića na funkciji gradonačelnika Zaječara i dodaje da je naredio da se zapečati sporna prostorija dok ne saznaju ostale detalje.

– Ne znam šta da radimo s tim, glupo je da ga rušimo jer će uložene pare propasti – poručuje gradonačelnik.

Pošto je, blago rečeno, čudno da u Gradskoj upravi, kao najvišoj gradskoj instituciji, postoji prostorija s kadom za kupanje i tuširanje, pitali smo Ničića za šta mu je ono služilo. Ničić se, međutim, brecnuo na nas, deleći uvrede:
– Nije postojalo tajno kupatilo u mom kabinetu, a još manje sam ga gradio – rekao je Ničić.

On je, međutim, priznao da je u Gradskoj upravi postojao toalet s toplom vodom.

– Kadu i toplu vodu koristili su samo ugledni gosti grada koji su posećivali Zaječar dok sam ja bio gradonačelnik, dva-tri puta mesečno. Osim njih, koristio sam ga ja, kao i drugi funkcioneri  – naveo je Ničić.

Tuširali se ambasadori

Bivši gradonačelnik je zatim poručio:
– Ovima koji su vam poslali slike to neće trebati jer smrad njihovih nedela ne može se oprati ni u jednom javnom kupatilu.

Na naše pitanje koji su se ambasadori tuširali u njegovom kupatilu, Ničić je nabrojao:
Od 2004. godine, otkad sam ja bio gradonačelnik, dolazili su nam mnogi ambasadori i ugledni gosti iz Amerike, Nemačke, Velike Britanije, Francuske, Belgije, Italije, Austrije, Slovenije, Crne Gore, Finske, Danske, Norveške, Ukrajine, Holandije, Turske, Bugarske, Rumunije, Kine, Japana, Izraela, Palestine i još dosta drugih država.

Zašto su se svi zvaničnici stranih država tuširali u kabinetu gradonačelnika, a ne u hotelu, ostaje nejasno.