Dosije „Policijska mafija“ (3): Laka zarada prljavih policajaca od teške i čiste droge

U pismu grupe radnika Policijske uprave Kruševac, koje je upućeno magazinu Tabloid, opisani su detalji prisne saradnje organizovanog kriminalnog udruživanja pojedinih policijskih funkcionera sa narko dilerima, zelenašima i drugim „eminentnim“ predstavnicima podzemlja u rasinskom okrugu. Zbog ograničenog prostora, redakcija prenosi najvažnije delove iz njihovog obraćanja javnosti…
Kao što znate prvi smo (2013. godine) u Srbiji javno digli glas protivu našeg kriminogenog rukovodstva PU Kruševac, kao i rukovodstva PS Aleksandrovac i Varvarin. Protiv njih se ništa nije preduzelo od strane nadležnih organa, jer su oni ipak duboko ukorenjene i umrežene„zverke“na svim nivoima…
Da podsetimo ko su oni u čije smo gnezdo „žutih osa“(članova stare i Nove DS) čačnuli. To su, načelnik PU Kruševca Miljan Petrović, bivši šef BIA-e, Saša Vukadinović, njegov pomoćnik Ivica Petrović, načelnik Rasinskog okruga Miloš Radulović, poslanik DS-a Srđan Milivojević i njegov partijski kolega državni sekretar u Ministarstvu finansija Miodrag Đidić, specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević, šef OKP-a Dejan Purić…Tu su i načelnici, Saša Đurović, Goran Spasić, Zoran Ignjatović, S. Sebić i mnogi drugi, kao i komandir saobraćajne policije sa neadekvatnom školskom spremom, Momir Minić, koji je u poteru za nama uključio i svog policajca iz auto-mafije Aleksandra Pajovića umešanog u aferu sa Ivicom Boškovićem iz Konjuha (detaljnije možete pogledati na Internetu) kod koga su pronađeni spiskovi policajaca sa kojima je sarađivao i koji su mu ostali dužni stotine hiljada eura za usluge koje im je pružao!

Međutim, u potragu za nama se uključuje i posebno izdvaja grupa policijskih službenika PU Kruševac koja na sebe preuzima zadatak da nam stane na put,a predvodi je pored uzdrmanog načelnika PU Kruševac Miljana Petrovića i sa velikim razlogom uznemireni načelnik Jedinice za zaštitu svedoka MUP-a Srbije Miloš Perović, koji je angažovao svoje najodanije inspektore: Igora Milosavljevića i Predraga Jakovljevića da „pročešljaju“svakog kolegu uz nezakonito i neovlašćeno prisluškivanje, koje uveliko koriste. Usput je načelnik (JZZ) M. Perović, naložio i Slavku Iveziću da oslušne šta se priča među ostalim policajcima.

Iako je neplanski premešten Miloša Perovića (JZZ) u PU Niš, kako bi ga sačuvali od afera u koje je umešan, to ne ometa M.Perovića da i dalje vuče konce, i upravlja svojim marionetama u PU Kruševac, i da zloupotrebljava jedinicu za lične potrebe, i potrebe svog krimogenog klana, preko pomenutih najodanijih inspektora.

Zašto kažemo da je neplanski premešten-zato što im je prvobitni, ali neuspeli plan bio da načelnika Miljana Petrovića dovedu u Beograd. To obećanje još važi, samo da se Petrović strpi dok se prašina ne slegne i ne prođu predstojeći parlamentarni izbori,a da Miloša Perovića postave za načelnika PU Kruševac, i samim tim bi njegovi najodaniji inspektori iz klana napredovali, i bili uz njegove skute.

U početku nam nije bilo jasno odakle im tolika smelost i bahatost da otvoreno krenu u hajku, pa da nas kako kažu: smene, premeste, suspenduju, izbace, srede i ućutkaju, ali na našu žalost, može im se…

Treba da objasnimo i zašto albanski narko-bos Ćazim Osmani koristi baš lažno ime Miloš Petrović (M.P.). Naime, na tu ideju su došli načelnik Jedinice za zaštitu svedoka MUP-a Srbije Miloš Perović(M.P.) i načelnik PU Kruševac Miljan Petrović(M.P.) da Ćazim ima ime od jednog, a prezime od drugog. Pogledajte samo datume i godine rođenja od sve trojice M.P. i videćete da se svima nama, pa i vama gospodo iz vrha odlazeće i dolazeće vlasti sprdaju ispred nosa.
Ovaj ogranak policijske mafije iz PU Kruševac ne zadovoljava sa onim delom narkotika koji dobijaju po službenoj i „žutoj staroj i novoj“ DS-partijskoj liniji,već se za svoje velike apetite dodatno snabdevaju iz susedne Bugarske, uz pomoć ogranka policijske mafije iz PU Niš, i to bez znanja čelnika policijske mafije Srbije…

Velike količine novca ovaj ogranak policijske mafije zajednički je ulagao preko bivšeg šefa BIA-e Saše Vukadinovića kod Aleksandra Andrejića-Karelija za kupovine preduzeća, kao što je to slučaj sa kruševačkim preduzećem „Cepak“.

Takođe, Kareli daje njihov novac na dugoročne pozajmice sa dobrim kamatama ozbiljnijim privatnim preduzetnicima po Srbiji, a dok su M. Perovićevi (JZZ) kum Ostoja i prijatelj Goran Makragić, inače vođa manje kriminalne grupe sa debelim dosijeom, vlasnik kladionica i hotela„Palas“u Kruševcu, zaduženi za kamatarenja po Rasinskom okrugu…

Za uspešne poslove i stalni priliv novca kruševački ogranak policijske mafije mora da zahvali i svojim saradnicima-kriminalcima iz građanstva. Načelnici PU Kruševac Miljan Petrović i Jedinice za zaštitu svedoka MUP-a Srbije Miloš Perović, a uz pomoć svojih odanih inspektora stvorili su veliku distributivnu mrežu za narkotike pridobivši ucenama, dogovorima i međusobnim uslugama krupne i sitne kriminalce kao i vođe ozbiljnijih kriminalnih grupa.Takav jedan pridobijeni vođa kriminalne grupe je Goran Obradović, zvani Suša, koji je pod ličnom zaštitom Miloša Perovića, i njegovih inspektora. Kako i ne bi kada je Sušina grupa jedna od glavnih za rasturanje narkotika kruševačkog ogranka policijske mafije.

Kada uhapsimo nekog iz Sušine grupe „koga nije trebalo da hapsimo“, kao što je bio slučaj prošlog leta sa članom pomenute grupe, kod koga je pronađeno blizu 30 grama kokaina, odmah bude obavešten Miloš Perović, te on sa svojim inspektorima vrši pritisak da se tom licu prikaže samo mala količina kokaina dovoljna „za lične potrebe“, kako bi mu ublažili krivično delo i nesmetan dalji rad kao njihovog dilera. Preostali kokain M. Perović, zadržava i preko svojih inspektora vraća svojim uličnim dilerima. Takvih primera ima dosta, a imamo slučaj mladog inspektora, tek primljenog u policijsku mafiju, koji je u kruševačkom naselju Ujedinjene nacije lično snabdevao drogom maloletničku dilersku grupu iz tog naselja i „OŠ Dositej Obradović“!

Taj policajac nije suspendovan, već je samo premešten van grada, jer ga štiti policijska mafija. Zatim imamo slučaj gde kruševački ogranak policijske mafije dobija dojavu o velikoj plantaži opojne droge marihuane u selu preko reke Morave. Tajno su obilazili plantažu čekajući vreme berbe i po završenoj berbi odabrana grupa inspektora kruševačkog ogranka policijske mafije čamcem je prešla reku uz pomoć ribara i izvršila pretres vlasnika plantaže kod koga je pronađeno između 1 i 2 kilograma marihuane, ali od ostale droge nije bilo ni traga, a ni mirisa.

Vlasnik plantaže je priveden, ali je ubrzo i pušten, čim su iskusni „travari“ i konzumatori droga iz ovog ogranka policijske mafije utvrdili da je kvalitet zaplenjene marihuane odličan i da tamo negde toga ima u izobilju. Zatim su pozvali svog kompanjona vođu kriminalne grupe G. Obradovića, koji im, kao i svi ostali služi za prljave poslove, pa mu daju instrukcije o puštenom vlasniku plantaže, kako bi otišao kod njega i ponudio nagodbu: da mu vlasnik plantaže preda još 9 kilograma iste marihuane, kako bi sa već oduzetom sve težilo nešto više od 10 kilograma, i da se ceo slučaj zataška i zaboravi, ali da je vlasnik plantaže od tada u obavezi da svake naredne godine od berbe odvaja desetku (10 kg.) prvoklasne marihuane, za ovu grupu inspektora iz kruševačkog ogranka policijske mafije.

Vlasnik je pristao i predao čak 11 kilograma, jer taj vođa kriminalne grupe za sebe uzeo 2 kilograma, i još uvek uzima koliko mu treba!

Dešava se i to da manje grupe sitnih kriminalaca, pa i raseljena lica sa Kosova i Metohije, prevarom dođu u posed većih količina teških droga (po nekoliko kilograma čistog albanskog heroina). Da bi tu drogu unovčili, ne obraćaju se za pomoć poznatim kriminalcima, nego se, „radi sigurnosti“, direktno obraćaju uvaženim i „poštenim“ inspektorima iz kruševačkog ogranka policijske mafije. Jedan takav je i Igor Milosavljević (da ne otkrivamo sada sva imena i sve grupe iz razloga dalje istrage). Sa njim se, na primer, teške droge lako pretvore u veliki novac.

Podeli se tako i više od stotinu hiljada evra, ali, policijska mafija obično uzima veći deo kao bi takvog kriminalca primila u svoje jato kao saradnika i gledala ga kao svog brata.

Desilo se da jedan takav kriminalac i jedan inspektor po obavljenom poslu srećni, zadovoljni, pijani i nadrogirani od svoje robe završe u sobi ali kao„topla braća“. Nemamo ništa protiv takve romanse dok je iza zatvorenih vrata ali protiv ovakvog kriminala imamo i te kako!

Poznato je da kruševački ogranak policijske mafije drži u šaci dobar broj sudija Višeg i Osnovnog suda u Kruševcu, i da svi građani koji su imali bilo kakve dodirne tačke sa ovim ogrankom policijske mafije, a nisu završili u njihovom jatu, završe kod njihovih sudija. Te sudije po naređenju policijske mafije prihvataju podmetnute dokaze, lažne svedoke, i izriču kaznene mere koje policijska mafija odredi nekome.

Treba utvrditi koju korist oni imaju od policijske mafije, pa ih tako slepo slušaju?! Sa nekim tužiocima, kakav je Miodrag Surla, koji je šetan po partijskoj liniji(DS) od grada do grada, po centralnoj Srbiji i za sobom ostavljao haos, i njihovim zamenicima u oba suda, je isto kao i sa sudijama.

Umesto tužilaštvo da bude naredbodavni organ policiji i drugim državnim organima koji se bave suzbijanjem kriminala, ono je postalo slepi sluga policijskoj mafiji, koja se postavila iznad tužilaštva. Sa ovakvim tužiocima i sudijama neka se pozabavi ministar pravde Nikola Selaković.

Pozivamo sve časne, savesne i poštene kolege iz ostalih 26 PU Srbije da slede naš primer i da se oglase protivu policijske mafije u Srbiji. Dajemo punu podršku našem kolegi Zvonku Lazareviću, koji se već desetak godina bori protivu kruševačkog ogranka policijske mafije.

Izvor: Tabloid

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *