„Kad nema GMO lobiste Tadića i fašiste Dačića, dobar je i Vučić. Daj šta daš!“

Otprilike vođeni ovom logikom i nagonom za (političko) preživljavanje, obrenovačka Nova demokratija koja se još uvek lažno predstavlja kao nekakvi „Zeleni Srbije“ objavila je saopštenje u kome se između ostalog kaže: „Snažno podržavamo Aleksandra Vučića u nameri da kao predsednik Republike doprinese daljoj izgradnji ekološke i zelene Srbije.“

dacic-i-lazni-zeleni

Prošle izbore su toliko „snažno“ podržali socijaliste, da su ovi morali dva puta sakupljati potpise za parlamentarnu listu, jer se sekretar (Zelenih Srbije) kod koga je bio pečat kojim je trebao biti overen koalicioni sporazum, odmetnuo i nije hteo da udari mur na protokol sa Ivicom i Palmom, pa RIK nije uvažio 11.000 overenih potpisa podrške. Epilog svega je bio da su socijalisti i Palmini puleni morali da ponove ceo proces i nanovo sakupljaju glasove i da im je firma (Zeleni Srbije) izbačena iz imena liste, zbog, kako tvrde socijalisti neozbiljnosti, dok je Ivica Dačić ispao veliki šmeker i ipak ih častio sa dva prolazna mesta u parlamentu. Izbore pre tih su (pro)dali franšizu GMO lobisti (!) Borisu Tadiću, a za izbore 2012.  su bili deo koalicije oko istog, samo u „žutom preduzeću“, Demokratskoj stranci.

Inače, kako saznajemo, mur je i dalje kod odmetnutog sekretara i stranka kao takva je u njegovoj (ne)milosti. Panična potraga za strankom preko kontroverznog teologa Dejana Bulatovića iz Šida i njegovog fantomskog (vanparlamentarnog) ZEP-a i nekih minornih kvaziekoloških organizacija je u toku.

Za predstojeće odlučili su se za „dres“ naprednjaka. Kako stvari stoje, naprednjaci imaju, sportskim rečnikom rečeno, najdužu klupu. „Drim tim“ predvođen Aleksandrom Vučićem ima po više rešenja na svakoj poziciji. Kako misle Zeleni Srbije da se izbore za svoje mesto pod Suncem, u konkurenciji kadrova SNS-a i tradicionalnih koalicionih partnera, verujemo da ni oni sami ne znaju. Bitno je da ovi lažni zeleni podržavaju Vučića sa svih dva i po člana!

Evo saopštenja novodemokrata iz Obrenovca: „Građanima Srbije je potreban predsednik države koji je spreman, voljan, rešen, odlučan i sposoban da doprinese da Srbija ostane stabilna zajednica, da se modernizuje i ekonomski osnaži udruživanjem u evropsku zajednicu građana. Potreban je državnik koji neguje mir i saradnju sa narodima i državama Balkana i Evropske unije. Zeleni Srbije smatraju da je taj predsednik Aleksandar Vučić.

Snažno podržavamo Aleksandra Vučića u nameri da kao predsednik Republike doprinese daljoj izgradnji ekološke i zelene Srbije. Smatramo da naša država treba da razvija organsku poljoprivredu bez GMO, da bude zemlja očuvane prirode, zdravih i obrazovanih ljudi, koja ne rasipa energiju, i koja koristi obnovljive izvore energije, čuva građane od energetskog siromaštva, bolesti izazvanih prekomernim zagađenjima vode i vazduha.

Zeleni Srbije podržavaju Vladu Aleksandra Vučića jer radi na izgradnji stabilne i ekonomski jake Srbije. Svi zajedno ćemo raditi na unapređenju kvaliteta životne sredine i kvaliteta života ljudi.

Zeleni će pomoći da se uspostavi sistem upravljanja otpadom i učiniti sam otpad korisnim. Predstoji nam borba sa klimatskim promenama i primena mera za smanjenje njihovog negativnog uticaja. Radićemo na izgradnji sistema za prečišćavanje voda za dobrobit i zdravlje ljudi. Očekujemo primenu principa kružne i zelene ekonomije i time otvaranje mogućnosti za zelena radna mesta.

Podržavamo kandidaturu Aleksandra Vučića jer je voljan i odlučan u nameri da osnaži javno upravljanje u oblasti zaštite životne sredine, kao i da Srbiju uvede u Evropsku uniju. Zeleni Srbije, u koaliciji koju predvodi Ivica Dačić, sa Socijalističkom partijom Srbije, smatraju Aleksandra Vučića, kandidata Srpske napredne stranke, i svojim kandidatom i u narednoj kampanji će ga snažno podržati.“