Vole ga žene koje su ženstvene: Vukašin, menage a trois, sa Rihom i Bećkovićkom

Vole ga žene koje su ženstvene: Vukašin, menage a trois, sa Rihom i Bećkovićkom

Za manje od desetak dana, e-novine će prestati da postoje. Ubili su nas pravosudnim presudama foto-mafijaši, razni Čupići, Kusturice, Milke Tadić, Filareti, svi udruženi u zločinačkom poduhvatu – da ugase jedini pravi regionalni portal. Nekoliko naivnih čitalaca pisalo je da ne mogu da veruju da iz fondova EU nikad nismo dobili ni cent; ono što su e-novine učinile na regionalnom pomirenju, na istini o prethodnim ratovima, na pisanju o ratnim zločinima na Kosovu, u Hrvatskoj i u Bosni – očigledno nije bilo vredno nikakve podrške. Jeste, konkurisali smo nekoliko puta, ali – badava. Niko nije primetio našu podršku žrtvama u Bosni; niko nije zamijetio da smo prvi bili na Kosovu i u Albaniji i čitaocima otvorili potpuno novi svet; niko nije hteo da vidi da e-novine iz Beograda imaju najveći broj čitalaca iz dijaspore, posebno Bošnjaka i Hrvata, čitav beogradski diplomatski kor sa svojim OSCE/EU podružnicama ignorisao nas je godinama; važnije je bilo diplomatama da podržavaju Borisa Tadića ili da američka ambasadorka Mery Vorlick farba klupe u izbornoj ds-kampanji, nego da pročitaju ono što e-novine objavljuju o logorima u Foči i Prijedoru. Danas, kad brojimo sitno do sopstvene sahrane – saznajemo tko su EU-miljenici, ko je i zašto primio stotine hiljada eura; nemamo pravo da budemo ljubomorni, već samo – zaprepašćeni nezapamćenom pljačkom u kojoj učestvuju NUNS, CINS, Vranjske novine, ANEM, nezasito halapljivo Društvo nezavisnih novinara Vojvodine, Radio Boom, Bojana Maljević i njena imenjakinja Bojana Lekić, sve majstori da od korumpirane EU otmu sitniš od pedesetak tisuća, stotinak hiljada, pola miliona ili blizu dva miliona eura. Za šta? Ni za šta. Za sviranje kurcu i Petru Dobrnjcu, that’s why. Umesto e-novina, alternativa postoji: čitajte Vranjske, čitajte CINS, volite NUNS, slušajte Radio Boom, te gledajte filmove Bojane Maljević. To se zove suočavanje sa EU-fondovima! Ti meni, ja tebi, ja meni, ti sebi! Fuck u very much!

vazda-pijani-nuns-onjaErotic paljevina: Vukašin od 2 miliona evra, neodoljiv Pahomiju

Urnebesno voljeni Obradović Vukašine!

Devet dana uoči oficijalne smrti e-novina, priznajem: divim ti se do imbecilnosti! Da mi je netko pre deset godina rekao da ćeš upravo ti jednog dana biti predsednik NUNS (Nezavisno udruženje novinarčića Srbije), napustio bih Srbiju i otišao u emigraciju u Honduras; da baš ti, kao jedan od urednika ratnohuškačke „Politike ekspres“ čiji je glavni urednik bio Dragoljub Milanović, danas postaneš šampionom Slobode Govora – ne veruje ni pomenuti zločinac Milanović („Gledam šta radi ovaj Vukašin Obradović iz NUNS-a. Ja sam ga zaposlio, bio je dečko koji obećava…“).

Dobro, sad već nisi dečko koji je u „Politici ekspres“ svoje i tuđe odvratne tekstove ilustrovao vlastitim inicijalima V.O., sad si miljenik Evrope i Amerike, danas si šef parapolitičke, opozicione firme NUNS koja posluje po sistemu: plati, pa klati. Čitam u „Politici“ informativan tekst Višnje Aranđelović koja je otišla na sajt EU i fino prenela šta tamo piše, ko je i kad i koliko dobio para.  Reći ću ti, Vukašine iz Vranja, da sam i sam nebrojeno puta hteo da odem na taj sajt – ali sam se obuzdavao; u času kad se e-novine gase jer nas tuži srpska foto-mafija, crnogorska opoziciona mafija, poremećeni Filaret ili neporemećeni Kusturica u sumama koje su za tebe pičkin dim, jer za tvoj NUNS, mili Vukašine – 70.000 evra jeste sitnica, otkrivam šta piše Višnja u „Politici“:

Vranjske, NUNS, CINS: Ko da se seti odakle dva miliona evra?

Novine „Vranjske”, čiji je vlasnik predsednik NUNS-a Vukašin Obradović, dobile su 117.889 evra. Interesantno je da je ovaj medij, prijavljujući se na konkurs, napisao da ima najmanje 4000 čitalaca, dok se marketing na sajtu „Vranjskih” diči podatkom iz 2010. prema kojem se taj list štampa u tiražu od 3450 i remitendom od 14 odsto.

Najnoviji e-podatak jeste da se “Vranjske” štampaju u 2.800 primeraka i da se čak, već, superiška, prodaju u neverovatnih 1.400 komada. Ako uporedim e-novine i tvoj medij, Vukašine, ispada da ste uspešniji od nas točno 117.889 puta, jer ste toliko dobili evra za šta – ne zna niko, ne zna čak ni EU koja ti je dala pare.

Srećom, tu je naša Višnja iz čijeg teksta “Evri za stare znance” prenosim: Apsolutni pobednik poslednjeg medijskog konkursa je Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS). Za projekat „U fokusu”, koji sprovode u saradnji sa Topličkim centrom za demokratiju i ljudska prava i Lokal presom, dobili su 129.957 evra. Nedavno je objavljena lista deset lokalnih medija čiji će projekti biti finansirani u okviru ovog programa. Prvi na listi je „Gazda”, porodični list Jovane Gligorijević, novinarke „Vremena” i članice izvršnog odbora NUNS-a koja je govorila na maršu „Ne davimo Beograd” ispred zgrade RTS. Projekat o „neshvaćenom i neplaćenom radu žena na selu” NUNS-ova „tročlana nezavisna komisija” podržala je sa 4200 evra.

Impresioniran i fasciniran tvojim talentom, pitam: spavaš li ikad, Vukašine? Kako stižeš da intimno spojiš Toplicu, Gazdu, U fokusu, Lokal Press, u čemu je – pitale bi zvezde “Granda” tajna tvog uspeha? Ko vam piše materijal za novi projekat? Kakvi su vaši planovi? Kako punite baterije? Kako sve postižete? Opišite jedan vaš radni dan? Želite li da se ostvarite kao muškarac? Can we have it all?

Nekad CINS, danas KRIK: Pirsovani grant za Stevana Dojčinovića

Nemilosrdna Višnja iz “Politike” otkrila je sve ono za šta nisam imao nerava: Među dobitnicima novca EU je i Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) čiji je osnivač NUNS – 98.141 evra. Tu nije kraj NUNS-ove uspešne ofanzive na evropske fondove – Medija centar čiji je takođe osnivač NUNS dobio je 98.467 evra. Ni to nije sve – NUNS-u je u okviru programa podrške civilnom društvu i medijima dobio još jedan grant od 1.189.616 evra. Reč je o trogodišnjem projektu Regionalna platforma za zagovaranje medijskih sloboda i bezbednosti novinara na zapadnom Balkanu u kojem NUNS kao koordinator učestvuje sa još pet organizacija iz Makedonije, Crne Gore, BiH, Hrvatske i Kosova.

Moguće je da se nas dvojica, Vukašine, ne razumemo; ja sam iz Kraljeva, ti iz Vranja, ima neka tajna veza pravopisa između nas. Hoćeš li da kažeš da ste vi & ekipa dobili 1.189.616 evra za “zagovaranje medijskih sloboda i bezbednosti novinara na zapadnom Balkanu”? Ti koji si bio “dečko koji obećava” u ratnozločinačkom timu Dragoljuba Milanovića – danas zagovaraš medijske slobode za tričavih 1.189.616 evra.

O kojim, pička mi materina, slobodama govoriš ti, Vukašine, koji si u funkciji predsednika parapolitičkog NUNS-a tužio e-novine tj. Petra Lukovića tj. mene? Malo ti je milion dolara, fali ti još 5.000 evra od Lukovića? O kojoj bezbednosti ti govoriš? Srećom, opet će Višnja Aranđelović da poentira: “Kako je objašnjeno na sajtu ovog udruženja te organizacije ‘su se okupile oko zajedničkih problema – rastućeg ograničavanja medijskih sloboda od strane države i sve učestalijim napadima na novinare u našim zemljama’. Za isti projekat NUNS je dobio sredstva i od države Srbije – dva miliona dinara”.

Divim ti se, Vukašine; od EU – milion i sitniš; od države Srbije dva miliončića dinara za isti projekat; koliko si za identičan spis dobio novca od američkih Fondacija?

Milion, dva? Dolara?

Nisu to nikakve pare: Vranjanski šmek Vukašina O.

Ali, uporan si, priznajem; na tvom Tviteru čitam strah from Vranje: Ne bih da zloslutim, ali neko u @PolitikaJavlja mesecima ispisuje, reč po reč, osavremenjenu verziju teksta „Ćuruvija dočekuje bombe“.

Javlja se tvoj kolega-kontroverzni-biznismen iz lukrativne firme NDNV (Nezavisno društvo novinara Vojvodine), Dinko Grhonjić, koji je takođe bogatiji za nekoliko stotina hiljada eura, da nam poruči: “Pročitajte tekst i komentare. Da li je autorka svesna da će biti direktan krivac ako se nešto desi @DinkoGruhonjic”.

A, šta ima da se desi kad ste već dobili novce?

Gruhonjićevo-obradovićevska teorija da o donacijama EU ne sme da se piše, jer ako se piše – onda je to poziv na linč, psihološki objašnjava njihove portrete; dobro, EU sajt nije tajna, ali zašto zalazite tamo, koga interesuje koliko smo para oteli, stvarno nema smisla da to objavljujete?

Dragi Vukašine, još jednom čestitam.

Hvala što nigde, kao predsednik NUNS, nisi objavio da se e-novine gase. Bio si dosledno glup, ali vešt kao biznismen koji se izdaje za disidenta, a ne za ratnog huškača iz “Politike ekspres”; drago mi je što Filaretu i Pahomiju i dalje štampate kalendare u “Vranjskim novinama”, biznis je biznis, neka živi, živi NUNS.

Ako se e-novine jednog dana vrate kao living zombie, među prvima ćemo se tebe setiti. The Revenge Of The Zombies!

Ah, da. Točno 30. avgusta vidimo se u Višem sudu. Ponesi pelene. Trebaće ti.

IZVOR: E-novine