Prema najnovijem istraživanju koje je uradila renomirana agencija radila za interne potrebe SNS-a, ta stranka pala je ispod 20 posto podrške, a koalicija koju je predvodio Vučić na prošlim izborima bi sada dobila 31 posto glasova birača u slučaju da parlamentarni izbori danas budu održani! Ovi rezultati šokirali su Aleksandra Vučića koji je vrištao na saradnike i prevrtao nameštaj u kancelariji od besa, tvrdi sagovornik iz okruženja premijera Srbije

aleksandar-vucic.

Prema njegovim rečima, najviše je u odnosu na prošle izbore skočila podrška SRS, Dverima i Dosta je bilo. Dveri bi sada samostalno mogle da pređu cenzu, dok SRS i Dosta je bilo imaju iznad 10 posto podrške.
Što se predsedničkih kandidata tiče, istraživanje je pokazalo da Nikolić i Vučić imaju tanku podršku u narodu, tek negde oko 15-20%, Šešelj, Saša Janković i Vuk Jeremić po 10-15%, a Saša Mirković i Boško Obradović oko 8-10%, što posebno brine Vučićev izborni štab.
Naš sagovornik objašnjava da je isto veče doneta odluka da ta agencija objavi lažne rezultate istraživanja, po kojima će SNS imati iznad 50 posto, dok će većina opozicionih partija biti gurnuta na ivicu ili ispod cenzusa.

Istraživanje je inače već objavljeno ovih dana putem režimskih medija, a predstavnici agencije koja je radila istraživanje održali su konferenciju u Medija centru.

On procenjuje da će ovakav rezultat istraživanja naterati Vučića da, ipak, odustane od raspisivanja parlementarnih izbora.

Izvor: Politika Ekspres