Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu dostavljen je predlog za krivično gonjenje gradonačelnika Zaječara i vođe naprednjaka Timočke Krajine Boška Ničića, direktora policije Vladimira Rebića, zamenika Osnovnog javnog tužioca u Zaječaru Dragoslava Popovića, sudije Osnovnog suda u Zaječaru Biljane Paunović Stojčić, predsednika Osnovnog suda u Zaječaru Vladana Nikolića, sudija Osnovnog suda u Zaječaru Ivane Rodić i Dejana Cvetkovića, sudije Višeg suda u Zaječaru Irene Krstić Milosavljević i državne sekretarke MUP Srbije Biljane Popović Ivković zbog nezakonitog „udruživanja radi vršenja krivičnih dela“.

Saša Mirković protiv krivosudne mafije

Pomenuta kriminalna grupa tereti se da se „počev od Jula ove godine pa do danas, na inicijativu Boška Ničića, Vladimira Rebića i Biljane Popović Ivković organizovala radi neosnovanog lišavanja slobode i nanošenja duševnog bola i patnje“ oštećenom Saši Mirkoviću.

Ovoj kriminalnoj grupi stavlja se na teret i da je „uticala da oštećeni (Saša Mirković, prim. aut.) bude lišen slobode od strane MUP-a 11.9.2017.godine“, da bi potom jedan od osumnjičenih Dragoslav Popović zatim, potpuno neosnovano, „predložio određivanje pritvora oštećenom Saši Mirkoviću, što je osumnjičena Biljana Paunović Stojčić prihvatila i donela rešenje o određivanju pritvora u trajanju od 30 dana“.

Ovu rašomonijadu nastavili su, očito prema prethodno postignutom dogovoru, Vladan Nikolić, Ivana Rodić i Dejan Cvetković koji su samo potvrdili pomenute potpuno nezakonite odluke i nakon isteka pritvora od 30 dana produžili pritvor oštećenom Saši Mirkoviću tokom kojeg je oštećeni nekoliko dana praktično bio „izgubljen“ jer niko od nadležnih nije znao gde se uopšte oštećeni nalazi, što je nezabeleženo u savremenoj sudskoj praksi!

Pretpostavlja se da su motivi za ovo zločinačko udruživanje politički revanšizam prema Saši Mirkoviću koji je bio gradonačelnik Zaječara i narodni poslanik i sprečavanje njegove najavljene kandidature za gradonačelnika Beograda na predstojećim izborima u prestonici.

Protiv ove kriminalne grupe predlaže se „preduzimanje zakonskih mera“ a oštećeni Saša Mirković spreman je i na to da pravdu potraži i pred međunarodnim pravosudnim institucijama.