Etno selo Divljakovac

Etno selo u Aranđelovcu je smešteno pod  Bukuljom u ulici Vojvode Putnika, kod vojne pošte. To je idealno mesto za sve one koji žele odmor i malo tišine i one koji vole da uživaju u starini. Sa tog mesta se pruža predivan pogled na grad i okolinu. Ljubazno osoblje će vas ugostiti a domaća kuhinja je tu da zadovolji Vaša čula ukusa.

ARANĐELOVAC – Proju i kačamak, vino i jagnjetinu i druge srpske i šumadijske kulinarske specijalitete isprobavalo je tri dana petoro Kanađana, koji su bili prvi gosti etnosela „Divljakovac“, u istoimenom naselju na obroncima Bukulje. Posle godinu dana izgradnje priređeno je svečano otvaranje, a proteklih dana bilo je nekoliko noćenja gostiju iz Beograda. U narednom periodu očekuje se dolazak turista iz Novog Sada, kaže za „Novosti“ Žika Savić, vlasnik i investitor „Divljakovca“, u čije je opremanje, kao povratnik sa rada u Švajcarskoj uložio više stotina hiljada evra.

U „Divljakovcu“ se nalazi sedam tradicionalnih kuća dopremljenih iz nekoliko sela aranđelovačke opštine, koje su stare više od 200 godina, kako bi se gostima dočarao autentični etnoambijent, ali restaurirane i savremeno opremljene. Iz 1800. godine su dve kuće, jedna je iz 1834. i jedna iz 1917, dok su i ostale premašile dva veka postojanja. Etnoselo je ograđeno pletenom ogradom i tarabama, staze napravljene od ćeramide, a tu je i furuna za pečenje hleba, burad kao kante za otpatke, amovi, stara kola, cveće…

– Imamo dva četvorokrevetna apartmana sa francuskim ležajevima, đakuzijem, telefonom, grejanjem na gas i priključkom na Internet, kao i pet dvokrevetnih soba. U okviru etnosela je i restoran nacionalne kuhinje koji sa baštom i tremom može da primi oko 150 gostiju –

kaže Savić.

Prenoćište u sobama sa doručkom je 1.600 dinara, a pun pansion iznosi 2.600 dinara. Iznajmljivanje apartamana sa četiri plus dva ležaja za noćenje sa doručkom je 10.500 dinara, a pun pansion 16.500 dinara.

– Očekujem da će ovaj vid turizma biti perspektivan za ovaj kraj i da će početak rada renoviranog hotela „Izvor“ privući veliki broj turista u Aranđelovac – ističe Savić i dodaje da se nada gostima iz Beograda koji je samo na sat vožnje od grada pod Bukuljom, iz Vojvodine, Slovenije i drugih delova Evrope.

Za goste „Divljakovca“ obezbeđen je parking sa više od 20 mesta, a biće organizovane i ture do obližnjeg Oplenca, zadužbine Karađorđevića, ustaničkog Orašca, pećine Risovača, do parka Bukovičke banje i šetnje stazama Bukulje do osmatračnice visoke 19 metara, posete venčačkim vinogradima.

RUŽA VETROVA

ŽIKA Savić je u „Divljakovcu“ zaposlio 11 radnika iz Aranđelovca, a angažovani su i njegova supruga Mirjana, ćerka Nikol i sin Kristijan. Gosti u „Divljakovcu“, kao i u komšijskom etnoselu „Brestovi i vizija“ vlasnika Milivoja Tomića Tonđe, kaže Savić, mogu da uživaju u miru i tišini, bez gužvi i galame na nadmorskoj visini od 358 metara, odakle se pruža pogled na pola Šumadije i Srbije i gde se ukrštaju vazdušna strujanja stvarajući fenomen poznat kao „ruža vetrova“.

Šta mislite o ovome?

Ostavi komentar

Tvoja mejl adresa neće biti objavljena.


*