Aleksandar Vučić, ukoliko bi odlučio da se kandiduje, pobedio bi u prvom krugu predsedničkih izbora, dok bi Tomislav Nikolić morao u drugi krug sa Vukom Jeremićem ili Vojislavom Šešeljem, pokazuje najnovije istraživanje agencije „Faktor plus“ * Drugo mesto bi u tom slučaju podelili Vojislav Šešelj i Vuk Jeremić sa po 12,1 odsto osvojenih glasova, dok bi iza njih bili Saša Mirković, Boško Obradović, Saša Janković, Rasim Ljajić i Nenad Popović

politicki-barometar

Rezultati ankete sprovedene u periodu od 24. do 31. januara pokazuje da bi Aleksandar Vučić kao kandidat vladajuće koalicije u trci za predsednika Srbije osvojio čak 55,2 odsto glasova, što bi mu obezbedilo pobedu već u prvom krugu!

Drugo mesto bi u tom slučaju podelili Vojislav Šešelj i Vuk Jeremić sa po 12,1 odsto osvojenih glasova, dok bi iza njih bili Saša Janković, Boško Obradović, Rasim Ljajić, Nenad Popović i Saša Mirković.

Ukoliko bi, međutim, kandidat vladajuće koalicije bio aktuelni predsednik Srbije Tomislav Nikolić, građani Srbije bi morali dva puta na birališta.

Istraživanje pokazuje da bi Nikolić mogao da računa na 36,2 odsto glasova, što bi značilo održavanje drugog kruga glasanja za šefa države.

U drugom krugu Nikolić mi morao da odmeri snagu sa Vukom Jeremićem ili Vojislavom Šešeljem, jer bi njih dvojica osvojili 13, odnosno 12,5% glasova birača.

U takvom scenariju u igri kao kandidat se pojavljuje Ivica Dačić, ali prema ovoj anketi on ne bi imao velike šanse za ulazak u drugi krug jer bi osvojio tek 10,8%.

Ostali kandidati osvojili bi manje-više isti broj glasova.