Na zvaničnoj Fejsbuk stranici portala Kurir.tv u komentaru povodom intervjua predsedničkog kandidata Saše Mirkovića, koji je objavljen danas popodne, pripadnik MUP Srbije odnosno jedinice za vanredne situacije iz Bora, Bratislav Stojković, ostavio je komentar u kojem je pisalo „Zaklati govedo!“ 

pretnja-ubistvom-sasi-mirkovicu

Svedoci smo enormnog porasta nasilja, tako da ovako direktan poziv na ubistvo na društvenim mrežama svakako zahteva reakciju policije, pogotovo kada je u pitanju jedan njen pripadnik. – rekao je predsednički kandidat Saša Mirković

– Bratislav Stojković na svom Fejsbuk profilu ima slike na kojima drži pušku, policija je po zakonu dužna da utvrdi odakle je oružje, da li je on vlasnik i da mu ga oduzme. Očekujem brzu i zdravorazumsku reakciju državnih organa, i apelujem na Aleksandra Vučića da svojim autoritetom spusti tenzije koje su nastale u predizbornim radnjama, a na Nebojšu Stefanovića da stavi policiju u službu zaštite građana, a ne u službu za obračun sa opozicijom – dodao je Mirković.

bata-stojiljkovic
Takođe ću iskoristiti priliku da podsetim Aleksandra Vučića da je pre desetak dana munjevitom akcijom policije u Beogradu uhapšen M.R. zbog vrlo sličnog komentara na Fejsbuk stranici Kurira.

M.R. je uhapšen i određen mu je pritvor od 48 sati, a nakon toga produžen na 30 dana. Želim da verujem da je u Srbiji zakon isti za sve, Aleksandar Vučić i Nebojša Stefanović sad imaju priliku da to i dokažu rečima i delima.