ICONS: Crnogorska narko-mafija teroriše Srbiju

Čak četiri crnogorska klana danas, pet godina posle akcije “Balkanski ratnik” i hapšenja vodećeg crnogorskog narko-bosa Darka Šarića, vode bitku za prevlast u srbijanskom podzemlju i nad švercom kokaina, a suparnike uglavnom likvidiraju u Srbiji, u kojoj uspešno šire svoju imperiju, jer tamo jednostavno nema domaće, srbijanske mafije.

Istraživanje ICONS-a (Istraživački centar onlajn novinara Srbije) počelo je pitanjem da li je predaja Darka Šarića i hapšenje Luke Bojovića, nekada najmoćnijih crnogorskih narko-bosova, dovelo do prekida kokainskih kanala iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu i slabljenja ovdašnje mafije, čiji je glavni izvor prihoda šverc i trgovina narkotika.

Podaci do kojih se došlo govore da je mafijaška hobotnica neuništiva. Ne samo da su klanovi Šarića i Bojovića nastavili sa poslom, nego je prazan prostor u jednom momentu doveo do jačanja i njima suprotstavljenih klanova.

Prema pouzdanim saznanjima, crnogorska narko-mafija prodala je samo u poslednjih deset godina deci Srbije više od dve tone kokaina i zgrnula ogromno bogatstvo.

u poslednjih godinaKako to ide, za njih su se vezivale i mnoge poznate pevačice, starlete i manekenke.

Tu su se pre svega izdvojili nikšićko-kvartaški klan – čije su vođe Nikšićanin Radomir Boban Baćović i Ranko Radošević zvani Ranko Eskobar iz Podgorice. Informacije o aktivnostima ove grupe policija je počela da prikuplja pre više od deset godina, a do saznanja o švercu narkotika iz Južne Amerike u Evropu došlo se tokom istraga nekoliko ubistava u poslednje dve godine.

Pod vođstvom Luke Bojovića uzdigla se tzv. kotorska škaljarska grupa pod rukovodstvom Jovana Vukotića, koji služi kaznu za pomaganje u atentatu. Nje­gov zva­nič­ni kri­mi­nal­ni do­si­je sa­dr­ži sa­mo jed­nu osu­du, koju trenutno služi u zatvoru, i to za de­lo ko­je je, ka­ko sam na­vo­di, po­či­nio kao dvadesetogodišnjak, bra­ne­ći ži­vot pri­ja­te­lja.

Uz ovakve mafijaše se uglavnom lepe i starlete, pevaljke i manekenke…

Uloga vođe, ali i suprostavljeni odnosi sa nekoliko jakih grupa doveli su do toga da se Vukotić nekoliko puta našao u centru vatrenih obračuna, zbog čega je angažovao obezbeđenje, uglavnom državljane Srbije, bivše pripadnike vojnih i paravojnih formacija. Vukotić i njegova škaljarska grupa su u dugogodišnjem sukobu sa grupom Darka Šarića. Neki od crnogorskih mafijaša postali su jači i od nekada najjačih, a međusobna suprostavljenost dovela je do brojnih likvidacija.

Klan Luke Bojovića sarađuje sa škaljarskom grupom, a pod njihovom kontrolom je i barsko-budvanski klan, kojim je do svoje smrti u septembru 2013. suvereno vladao Luka Đurović, do tada glavni Bojovićev čovek u Crnoj Gori.

Interesantno je da je baza svih poslova sa švercom kokaina u Crnoj Gori, čiji klanovi ili rade pod rukovodstvom bosova iz Srbije ili su dovoljno jaki da pod sobom drže pojedine kriminalne grupe iz Srbije.

LIKVIDACIJE

Otkriveni su operativni podaci o bliskim saradnicima i neprijateljima Cetinjanina Gorana Radomana, ubijenog u Beogradu, ali i ko stoji iza još sudski nerasvetljenih zločina: ubistva Slobodana Stevovića na Dorćolu, ubistva Vidaka Vorotovića, člana Šarićevog klana, ubistva Darka Bugarina, telohranitelja Dragana Dudića, i dvostrukog ubistva koje policiji zadaje najviše muka: likvidacije prijatelja porodice Radonjić – Danila Radonjića i Dženana Ramovića u Zemunu 2011. godine.

One thought on “ICONS: Crnogorska narko-mafija teroriše Srbiju

  1. Vreme je da se Srbijanci probude i shvate da uskoro nece ni postojati ako nastave sa stogodisnjom praksom podilazenja olosu iz CG i davanja sudbine svoje dece i svoje zemlje njima u ruke. Nekada su Srbijanci prezirali crnogorce, u vreme Balkanskih ratova i I Svetskog rata, zbog njihovih “zasluga“ u borbama i pljacki, ali zatim su sav svoj ponos i dostojanstvo dali u zamenu za veliku romanticarsku ideju Srpstva…. Tuzno..
    Zivela Srbija!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.