Šta očekujete od ove godine za Srbiju kao državu, a šta za državljane Srbije?

– Verujem da je 2017. za Srbiju godina novih početaka, oslobođenje od diktature, godina u kojoj će Srbija početi da se osamostaljuje od svih koji je godinama, da ne kažem decenijama čerupaju zarad svojih sitnih interesa. Građane sigurno čeka teška godina, ni jedan početak nije lak, kriza je uzela maha i hteli, ne hteli, svi ćemo biti prinuđeni da pomognemo izlasku iz krize.

sasa-mirkovic-baner-mali

Koja dva kandidata će otići u drugi krug izbora?

– Mislim da je suviše rano za to pitanje, čekam da vidim ko će se sve kandidovati, pa ću vam onda reći ko će biti drugi predsednički kandidat koji će se pored mene naći u drugom krugu.

Da li će aktuelni režim raspisati i parlamentarne izbore i zašto?

– Vučić ujutru ima jedan stav, a popodne drugi, u ovom trenutku ni on sam ne zna da li će raspisati i parlamentarne izbore ili ne. Uprkos tome, mislim da će na kraju prevladati ideja da ih raspiše, jer kad izgubi predsedničke izbore, njegova vlast će se sruštiti kao kula od karata, zato mu je interesu da sad raspiše i parlamentarne izbore sa pozicije vladara u Srbiji, da te izbore ne bi raspisivao naslednik Tome Nikolića za nekoliko meseci.

Šta mislite o EU, Rusiji i SAD?

– Trenutno najviše razmišljam o Srbiji, mislim da se mi suviše bavimo pitanjima Merkelove, Putina i Donalda Trampa, a imamo vlast koja nije u stanju da očisti dvadeset centimetara snega sa kolovoza. Nemojte pogrešno da me razumete, jasno je da previranja u svetskim silama snažno utiču na politiku u Srbiji, ali hajde jednom da krenemo od toga da uradimo sve što je u našoj moći da pokrenemo Srbiju, pa da osnaženi i svoji na svome razgovaramo o tome šta se dešava sa EU ili Rusijom.

Vaša čestitka državljanima Srbije?

– Želim svima dobro zdravlje i puno ljubavi To je najvažnije, kad smo zdravi, voljeni i kad volimo, sve ostalo možemo da rešimo.

Izvor: SIA