Irska-Srbija 2:2

srbija-republika-irska-uzivo-prenosZa potrebe sajta zamolili smo strastvenu ljubiteljku fudbala Anamariju Matović (20) da izveštava direktno sa utakmice. Reč po reč smo pratili njeno SMS izveštavanje i povremeno pitali za komentar i stanje kako na terenu, tako i na tribinama.

Utakmica Srbija-Irska započeta je golom Iraca u trećem minutu, tako što je Džef Hendrik dao gol.

U osmom minutu Srbija stiže do gola Irske, ali razmena par pasova nije dovoljna za izjednačenje.

Sedamnaesti minut i Filip Kostić ambiciozno vuče loptu i pokušava sa 20 i više metara da da gol, ali lopta završava u rukama Rendolfa.

Golman Irske sprečava izjednačenje u dvadesetdrugom minutu posle greške Rendolfa pod naletom centaršuta Dušana Tadića.

Procene naše reporterke Anamarije Matović koja se nalazi na lice mesta je da kiša i jako klizav teren zadaju muke našim sportistima, Irci su spremniji, ali ni Orlovi nisu spremni da posustanu iako padaju kao pokošeni na terenu koji je postao blatište.

U dvadeset trećem minutu Kostić šutira loptu munjevitom brzinom, ali golman Irske je ovoga puta brži i od metka.

Ni gužva pored gola Irske, ubacivanjem lopte od Gudelja i pokušajem Nastasića nije bila ovoga puta dovoljna za gol.

Pruža nam se šansa u tridesetdrugom minutu…

Brejdi pokušava glavom posle prekida, ali Rajković interveniše…

Tridesetsedmi minut prilika za Irsku!

Stanje na zapadnoj tribini mirno i bez incidenata, iako navijači gunđaju zbog propuštenih šansi. Ni naša reporterka Anamarija nije naročito oduševljena, nije joj jasno šta to Aleksandar Mitrović pokušava i da li je on svestan svega, ovakve propuštene šanse su jednostavno sramotne i nedopustive, i previše za 45 minuta.

Antonio Rukavina ubacuje loptu u sredinu, Rendolf je odbija do napadača Irske. Prilika za gol propada.

Najbolja prilika za Srbiju dolazi u četrdesetpetom minutu!!!

Kraj prvog poluvremena, Srbija propušta najbolju priliku za gol i to biva propraćeno zvizducima navijača.

Matovićeva bodri naše do kraja, ali smatra da ako se ovako nastavi pobeda Orlova će izostati.

Drugo poluvreme počelo je po kojim opasnim napadom sa obe strane. A, onda u pedesetsedmom minutu prilika za Srbiju, Mitrović prima loptu leđima okrenut ka golu u visini penala, odigrava povratnu za Tadića, ali on šutira preko gola.

Na teren izlazi Andrija Pavlović!

U šezdesetom minutu Muslin zamenjuje Mitrovića.

Izjednačenje!!! Dušan Tadić prebacuje loptu preko O’Šeja, ona se odbija do Filipa Kostića o drugu stativu i on šutira i GOOOOOL!!!

U šezdesetsedmom minutu Srbija propušta šansu za 2:1.  Zbog greške Rendolfa, Rukavina dobija loptu, odigrava je za Tadića koji je slobodan, ali golman Irske uspeva da interveniše.

Kostić je oboren, sudija Viktor Kasai dosuđuje PENAL!

Tadić daje GOL, Srbija vodi 2:1 !!!

U sedamdesetdrugom minutu Pavlović pogađa prečku, nakon što Rendolf ispušta loptu posle šuta Kostića.

U sedamdesetsedmom minutu Duško Tošić zamenjuje Filipa Mladenovića.

U narednom minutu Srbija usporava, a Irska kreće na izjednačenje i propušta priliku.

Rajković spašava Srbiju u osamdesetom minutu, ali u narednom minutu posle Kornera Deril Marfi glavom pogađa mrežu Srbije.

Naša reporterka, Matovićeva kaže da je situacija na tribinama i dalje stabilna, dok za fudbalere Kostića i Tadića kaže da su najbolji na terenu, ne samo zato što su dali golove, već zato što igraju energično i odlučno. No, situacija je i dalje „čupava“ i zahteva ozbiljniju igru ostalih igrača. Još malo je ostalo do kraja, moraju se probuditi.

Katai ulazi umesto Filipa Kostića.

Branislav Ivanović u osamdesetpetom minutu šutira sam sa 7-8 metara pravo u golmana, iako je mogao da bira gde će da šutira.

Utakmica je završena sa 2:2! Šteta!

Komentar naše reporterke je sledeći:

„Kao što sam naglasila desetak minuta pred kraj utakmice Kostić i Tadić su bili najbolji na terenu. Ostali su posustajali zbog klizavog terena. Ono što je Mitrović uradio pred kraj prvog poluvremena ostaće enigma, nikome nije jasno šta to radi. Bilo je neverovatno mnogo propuštenih šansi što je nedopustivo. Previše samoinicijativnih poteza od strane igrača baš onda kada nije trebalo i kada je meč mogao mnogo bolje da prođe da je u tim trenucima bilo dodavanje lopti, ali solo igranje baš u zao čas došlo je od strane Ivanovića pred sam kraj kada je mogao da bira gde će šutirati. Ne znam ko je još na svetu dao gol šutirajući golmanu pravo u ruke, kad si sam na terenu… Koliko god da su Kostić i Tadić igrali dobro i zaista pokazali da su veliki igrači i borci, fudbal se jednostavno ne igra sa dve, nego sa jedanaest osoba! Gunđanje publike je opravdano, uz sve ovo stiče se utisak da naš tim nije ujedinjen i kooperativan, nego svako igra po svom nahođenju. To što je Irska bolja i kvalitetnija od nas, ne znači da treba sebi da dozvolimo ovakvo ponašanje.“

Pred Srbijom je još 9 utakmica, a sledeća je protiv Moldavije u Kišinjevu 6. oktobra.

Matovićeva dodaje da će biti u Kišinjevu da bodri našu reprezentaciju, ali naglašava da nema šale, kritički duh će biti prisutan uvek u konstantnoj nadi da će biti poboljšanja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.