I to se događa u 21 veku!

lokal-3Kragujevački vodovod kruži oko objekta u centru grada, kao kiša oko ovog šumadijskog grada, kako se to u narodu kaže. Pola godine se, doktorant na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu Radosav Lazić bezuspešno obraća Javnom komunalnom preduzeću za vodovod i kanalizaciju u Kragujevcu da mu priključi vodu. Nažalost, do današnjeg dana to se nije dogodilo, iako se vodovodna šahta nalazi na metar od objekta.
lokal-1Priložena su im sva dokumenta, vlasnički list, građevinska dozvola, mišljenje veštaka, zaštitnika građana i drugih.
Monopolski položaj vodovoda na tržištu omogućava im takvo ponašanje, u suprotnom „borili“ bi se za svakog potrošača. Tehnički uslovi za priključak na vododovod postoje, međutim odgovorni u vodovodu upućuju Lazića na dogovor sa institucijom koja se bavi vaspitanjem i obrazovanjem, a ne problemima vodosnabdevanja. I dok traje „neodgovorno“ ponašanje u JKP u Kragujevcu magistar Lazić „obijaće“ pragove institucija.lokal-4Ostao je bez posla 2007. godine kada je Poreska uprava u Svilajncu, neoopravdano blokirala račun tadašnje TV Still. I tada je tridesetak, uglavnom medijskih radnika, ostalo bez posla. Lazić je uspeo da dokaže propust državnih organa i sada čeka naknadu pričinjene štete koju će platiti država, odnosno poreski obveznici.

lokal-2Nedavno je premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio da je najveći patriotizam plaćanje poreza jer od toga živi država. Nažalost, državni činovnici u slučaju poreske službe u Svilajncu rasipaju novac na naknade pričinjene štete. Da li će sličnu sudbinu doživeti i vodovod u Kragujevcu posle eventualnog sudskog epiloga znaćemo u narednom periodu.